Γκεστράνιους: «Είμαι σίγουρος πως θα τα πάω καλά στο ντέρμπι της Τούμπας»

Ο ορισμός του Ματίας Γκεστράνιους στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα έγινε θέμα και στην πατρίδα του.

Ο Φινλανδός διαιτητής δήλωσε στον Τύπο της χώρας του βέβαιος πως θα φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή που του ανατέθηκε από τον Μέλο Περέιρα.

«Είναι μία φοβερή ευκαιρία και θα την αρπάξω. Πηγαίνω εκεί για να δείξω ότι οι Φινλανδοί διαιτητές είναι πραγματικά καλοί. Σίγουρα θα τα πάμε καλά, σε δύσκολες συνθήκες», τόνισε.

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιδράσει αν αντιμετωπίσει συνθήκες ανάλογες με αυτές στο ντέρμπι του Μαρτίου, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, απάντησε. «Δεν το έχω σκεφτεί. Αν συμβεί κάτι παρόμοιο, τότε θα μείνουν για λίγο οι ομάδες έξω από τον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια θα συσκεφτώ με τους αρμοδίους του αγώνα για το πώς μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι κι εάν θα συνεχιστεί».

Μάλιστα αποκάλυψε πως είχε αντιμετωπίσει ένα αντίστοιχο περίεργο περιστατικό στο παρελθόν. «Στην αρχή της καριέρας μου σε έναν αγώνα στο Παράινεν υπήρξε ένας γνωστός τοπικός παράγοντας που μπήκε στη μέση του γηπέδου αρνούμενος να φύγει κι έπρεπε να κληθεί η αστυνομία».

Ακολούθως αναφέρθηκε στο ιστορικό του απέναντι στις δύο μονομάχους της Κυριακής. «Είχα οριστεί στο παρελθόν σε αγώνες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Πέρυσι ήμουν στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Ριέκα, ενώ διηύθυνα και δύο αγώνες του ΠΑΟΚ, στο Ντόρτμουντ και το 2014 στη Θεσσαλονίκη. Αυτό το παιχνίδι ωστόσο είναι αρκετά διαφορετική γιατί αφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί υπάρχουν αρκετά διαφορετικά συστήματα και νοοτροπίες ανάμεσα στους δύο Δικεφάλους. Πολύ ενδιαφέρον. Ανυπομονώ».

Ο 40χρονος ρέφερι έρχεται διαβασμένος στη Θεσσαλονίκη. «Έχω ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Wyscout, της UEFA, μέσω του οποίου μπορείς να παρακολουθήσεις όλα τα παιχνίδια. Θα δω όλους τους αγώνες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν. Έχω ήδη δει κάποιους».

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...