Γήπεδο στο Πράσινο Ακρωτήρι θα φέρει το όνομα του Πελέ

Η επιθυμία του Τζιάνι Ινφαντίνο παίρνει σάρκα και οστά.

Πριν λίγες μέρες, ο πρόεδρος της FIFA είχε κάνει γνωστό το αίτημα του όλες οι χώρες να έχουν τουλάχιστον από ένα γήπεδο με το όνομα του Πελέ. Ο πρωθυπουργός του Πράσινου Ακρωτηρίου, Ουλίσες Κορέια Σίλβα δεν έχασε χρόνο και όπως ανακοίνωσε ο ίδιος το Εθνικό Στάδιο της χώρας, που βρίσκεται στη πρωτεύουσα Πράια, θα μετονομαστεί σε «Στάδιο Πελέ».

Το μήνυμα του Ουλίσες Κορέια Σίλβα:

«Το Πράσινο Ακρωτήριο και η Βραζιλία έχουν ιστορία και πολιτισμό που πάνε χέρι-χέρι, αν σκεφτείς ότι είναι δύο αδελφικές χώρες, που συνδέονται με τη γλώσσα και πολύ παρόμοιες ταυτότητες.

Και λόγω της του θανάτου του Βασιλιά Πελέ, που γεννήθηκε στη Βραζιλία, εκείνου που πρόωρα έγινε παγκόσμια φυσιογνωμία, είδωλο μαζών, που αποδεικνύει ότι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώσει τον κόσμο, τώρα είναι επιθυμία μας να τον τιμήσουμ.

Ο Πελέ ήταν και θα είναι πάντα μια αναφορά στη Βραζιλία και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, όντας ένα είδωλο που ενώνει αρκετές γενιές.

Ως φόρο τιμής και αναγνώριση σε αυτή τη φιγούρα που μας κάνει όλους σπουδαίους, εκδηλώνω την πρόθεση να ονομάσουμε το εθνικό μας γήπεδο ως “Στάδιο Πελέ”, σε μια πρωτοβουλία που, πιστεύω, θα ακολουθήσουν πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Με τον θάνατο του βασιλιά Πελέ, ο οποίος έγινε μια πλανητική φιγούρα, μια εικόνα των μαζών που δείχνει ότι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώσει τον κόσμο, τώρα είναι επιθυμία μας να του αποτίσουμε φόρο τιμής
»

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί