Γιούργκεν Κλοπ: «Η αθώωση της Σίτι δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο»

Το CAS δεν είχε να ασχοληθεί μόνο με τα ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και με εξίσου σοβαρές υποθέσεις όπως η τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι από την UEFA, η οποία όμως ανακλήθηκε πανηγυρικά.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είχε τιμωρήσει τη Σίτι με διετή αποκλεισμό από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα για παραβιάσεις του Financial Fair Play και χρηματικό πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ, με τους «Πολίτες» να προσφεύγουν στο CAS όπου δικαιώθηκαν.

Κι όσο κι αν το πρόστιμο των 10 εκατ. ευρώ είναι σημαντικό, το γεγονός ότι μειώθηκε κατά 60% και παράλληλα η Σίτι απέκτησε δικαίωμα συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα και δη στο Champions League είναι αρκούντως σημαντικό.

Ωστόσο αυτή η εξέλιξη δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Γιούργκεν Κλοπ ο οποίος δε δίστασε να τονίσει δημοσίως: «Δε νομίζω ότι ήταν μια καλή ημέρα για το ποδόσφαιρο η χθεσινή. Το Financial Fair Play είναι μια καλή ιδέα, δημιουργήθηκε για να προστατεύει τους συλλόγους και τις διοργανώσεις. Η αρχική ιδέα ήταν να μην ξοδεύονται αλόγιστα χρήματα και οι σύλλογοι να μπορούν να επενδύσουν τα χρήματα που θα έχουν ως έσοδα από τις πρέπουσες πηγές.»

Για να προλάβει τυχόν αντιδράσεις ο Κλοπ ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για να κρίνω αυτή την απόφαση και δεν θα το κάνω, αλλά επαναλαμβάνω ότι πρέπει να επιμείνουμε στο πλαίσιο λειτουργίας του FFP και ελπίζω πραγματικά ότι αυτός ο μηχανισμός θα συνεχίσει να λειτουργεί γιατί χαράσει κάποια οικονομικά σύνορα, όρια, τα οποία πρέπει να υπάρχουν και στο ποδόσφαιρο. Κι αν μπεις στο μονοπάτι όπου κανείς δε νοιάζεται και οι πλούσιοι κάνουν ότι θέλουν, τότε ο ανταγωνισμός θα γίνει πραγματικά πολύ δύσκολος. Θα οδηγούσε αυτόματα σε μια παγκόσμια Super League που θα εξαρτιόταν από ποιος είναι ο ιδιοκτήτης ενός κλαμπ».

Κι ο Γερμανός τα είπε όλα αυτά παρόλο που παραδέχθηκε ότι αν η Σίτι δεν έπαιζε στην Ευρώπη «… ειλικρινά δεν βλέπω κάποια πιθανότητα για οποιαδήποτε ομάδα να κατακτήσει τον τίτλο στην Αγγλία. Με εξαίρεση πάντως τα όσα είπα για το FFP ειλικρινά δεν θέλω να συμβεί οτιδήποτε κακό σε κανέναν».

(protothema – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί