Γιος Πελέ: «Δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο»

«Ο Πελέ είναι καλά, είναι μαχητής, είναι σε σκληρή μάχη με τον καρκίνο».

Ο γιος του Πελέ, Εντίνιο, κάθισε στον πάγκο της ομάδας Λοντρίνα και την οδήγησε στη νίκη με 1-0, προτού καθησυχάσει τους φιλάθλους για την κατάσταση υγείας του πατέρας του, λέγοντας ότι είναι «μαχητής» και τα δίνει όλα στη μάχη κατά του καρκίνου.

Ο 81χρονων Πελέ, υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης όγκου από το παχύ έντερο τον Σεπτέμβριο του 2021 και έκτοτε μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο για χημειοθεραπεία σε τακτική βάση.

Μια ουρολοίμωξη που υπέστη, προκάλεσε παράταση της παραμονής του στο νοσοκομείο την τελευταία φορά, αλλά ο τρεις φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου επέστρεψε στο σπίτι του κοντά στη Σάντος, την πόλη και τον σύλλογο όπου μεγαλούργησε.

«Είναι καλά. Είναι σε μια σκληρή μάχη για την υγεία του, αλλά ο πατέρας μου είναι μαχητής, όπως ήταν σε όλη του τη ζωή», είπε ο Εντίνιο στους δημοσιογράφους. «Ακόμα παλεύει. Η οικογένειά μας προσεύχεται πολύ γι αυτόν και ελπίζουμε να αναρρώσει».

Ο Εντίνιο, ο οποίος έπαιξε στη Σάντος τη δεκαετία του 1990, είπε ότι δεν γνώριζε αν ο πατέρας του παρακολούθησε τη νίκη 1-0 της Λοντρίνα επί της Τουμπαράο στο πρωτάθλημα της πολιτείας Παρανά.

«Ομολογώ ότι δεν ξέρω», είπε ο Εντίνιο. «Αλλά θα το μάθει έτσι κι αλλιώς από εμένα. Τον παρακινούμε για να γίνει πάνω απ’ όλα καλά το συντομότερο δυνατό».

Ο 51χρονος Εντίνιο, είναι προπονητής της ομάδας της Λοντρίνα κάτω των 20 ετών, αλλά ήταν για τον αγώνα της Κυριακής, ήταν υπεύθυνος για την πρώτη ομάδα. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει στις κανονικές του υποχρεώσεις με την έλευση νέου προπονητή της πρώτης ομάδας.

(Newsbomb – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί