• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γιατρός του Πετρούνια: «Είχε φρικτούς πόνους. Αυτό που πέτυχε είναι ένας άθλος»

Γιατρός του Πετρούνια: «Είχε φρικτούς πόνους. Αυτό που πέτυχε είναι ένας άθλος»

Μιλώντας το Εθνοσπόρ o ορθοπεδικός του Λευτέρη Πετρούνια παραθέτει τα δεδομένα για το τραυματισμό του Παγκόσμιου Πρωταθλητή τα οποία καθιστούν ακόμη πιο μεγάλο το κατόρθωμα του να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

«Αυτό που επιχείρησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα, µε δεδοµένο τον τραυµατισµό του αλλά και το προγραµµατισµένο ραντεβού για χειρουργική επέµβαση, είναι άθλος. Μόνο ο συγκεκριµένος αθλητής θα µπορούσε να το επιχειρήσει. Είµαι πολλά χρόνια στον αθλητισµό, αλλά δεν θυµάµαι παρόµοια περίπτωση», ανέφερε ο Γιώργος Τσικούρης ο οποίος συνεχίζει:

«Η ρήξη δύο εκατοστών στον υπερακάνθιο τένοντα είναι µια σοβαρή περίπτωση και χρήζει χειρουργικής επέµβασης. Ο αθλητής θα έπρεπε να είχε φρικτούς πόνους, ειδικά στις ασκήσεις που επιβαρύνουν τον τένοντα και αυτές είναι ο σταυρός, η οριζοντίωση και η περιστροφή. Οι αθλητές των κρίκων εάν δεν έχουν το 100% της δύναµης στους τένοντες, δεν µπορούν να σταθούν ακίνητοι. Αντίθετα ο Πετρούνιας εκτέλεσε άψογα το πρόγραµµα. Σίγουρα θα είχε µεγάλη επιβάρυνση και πολύ πόνο. Υπολογίζω, δε, πως λόγω αυτού του προβλήµατος η δύναµή του θα µπορούσε να είναι µειωµένη ακόµα και κατά 30%. Για όλα αυτά το συγκεκριµένο χρυσό είναι µια υπερφυσική επίδοση».

Μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα της προσπάθειας ενός αθλητή παίζει η ψυχολογία του υπογραμμίζει ο θεράπων ιατρός του γυμναστή μας…

«Οταν ένας άνθρωπος ειδοποιείται πως θα κάνει µια σοβαρή εξέταση και πολύ περισσότερο ένα χειρουργείο, προετοιµάζεται ψυχολογικά. Το µυαλό συγχρονίζεται και προετοιµάζεται. Υπό αυτή την έννοια η προσπάθεια του Πετρούνια έχει ακόµα µεγαλύτερο βαθµό δυσκολίας, καθώς έπρεπε να διαχωρίσει την προσπάθειά του για το µετάλλιο από τη δοκιµασία του χειρουργείου».