Γιάννης Γκέλιος: Ο Έλληνας που σόκαρε την Μπάγερν Μονάχου κρυφοκοιτάζει Bundesliga

Η ποδοσφαιρική Ευρώπη σοκαρίστηκε χθες (13/1) το βράδυ από την είδηση ότι η άσημη Χόλσταϊν Κίελ της Bundesliga II απέκλεισε από το Κύπελλο Γερμανίας την πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου. Βασικότερος παράγοντας για να ξεχάσουν οι κάτοικοι του Κιέλου το χάντμπολ (και την τετράκις Πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα τους) και να στραφούν περισσότερο στο ποδόσφαιρο ήταν ένας Έλληνας, […]

Η ποδοσφαιρική Ευρώπη σοκαρίστηκε χθες (13/1) το βράδυ από την είδηση ότι η άσημη Χόλσταϊν Κίελ της Bundesliga II απέκλεισε από το Κύπελλο Γερμανίας την πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου.

Βασικότερος παράγοντας για να ξεχάσουν οι κάτοικοι του Κιέλου το χάντμπολ (και την τετράκις Πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα τους) και να στραφούν περισσότερο στο ποδόσφαιρο ήταν ένας Έλληνας, ο ομογενής από το Άουγσμπουργκ τερματοφύλακας Γιάννης Γκέλιος, που έχει καταγωγή από το Δασοχώρι Σερρών. Ο 28χρονος γκολκίπερ ήταν αυτός που έπιασε το τελευταίο πέναλτι που εκτέλεσαν οι Βαυαροί και στη συνέχεια αναδείχθηκε MVP του αγώνα.

Ο Γιάννης γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1992 στο Άουγκσμπουργκ από Έλληνες γονείς εκ του Δασοχωρίου Σερρών. Είναι ποδοσφαιρικό γέννημα-θρέμμα των τμημάτων υποδομής της γενέτειράς του, στις οποίες εντάχθηκε σε μικρή ηλικία και το 2011 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα.

Πάντως, παρά τη γερμανική ποδοσφαιρική ανατροφή του, οι δεσμοί του με την Ελλάδα δεν κόπηκαν. Έτσι, ο Γκέλιος έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ελπίδων της Ελλάδας, καταγράφοντας 5 συμμετοχές.

Η πορεία του στο γερμανικό διασυλλογικό ποδόσφαιρο ήταν σταθερή μέχρι το καλοκαίρι του 2018, περνώντας όλα του τα χρόνια στο Άουγκσμπουργκ. Ωστόσο, δεν είχε αγωνιστεί στη Bundesliga, αλλά έπαιζε με την Άουγκσμπουργκ ΙΙ στην Regionalliga Bayern, 4η κατηγορία της Γερμανίας.

Τότε ανέβηκε κατηγορία, αφού μεταγράφηκε στη Χάνσα Ροστόκ, η οποία αγωνιζόταν στην 3η κατηγορία. Εκεί πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και τράβηξε το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Χόλσταϊν του Κιέλου, οι οποίοι δαπάνησαν 300 χιλιάδες ευρώ το καλοκαίρι 2019 για να τον κάνουν δικό τους. Ο Γκέλιος κατάφερε έτσι να κάνει ακόμα ένα βήμα παραπάνω και να αγωνιστεί στην Bundesliga II.

Στη δεύτερη κατηγορία, ο ύψους 1.90 τερματοφύλακας έχει καπαρώσει με τις εμφανίσεις του φανέλα βασικού και πλέον αντιμετωπίζει τη μεγάλη πρόκληση: Την άνοδο με τη Χόλσταϊν στην Bundesliga. Η ομάδα του Κιέλου βρίσκεται μετά από 15 αγωνιστικές στην 3η θέση της Bundesliga II με 29 βαθμούς, ισοβαθμώντας με τη Μπόχουμ, ενώ στην κορυφή είναι το Αμβούργο με 30.

Αν κρίνει κανείς από την εμφάνισή του κόντρα στην πρωταθλήτρια Γερμανίας και Ευρώπης, ο 28χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έχει τα φόντα να σταθεί επάξια και σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

sportfm

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί