Γιαννακόπουλος κατά οργανωμένων: «Θα σας βγάλω τις κουκούλες και θα σας τις βάλω στον κ…!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου:

«Σήμερα έπρεπε να είναι μέρα χαράς μετά την κατάκτηση ενός τίτλου. Σκοπό είχαμε φέτος να μπορέσουμε να κοιτάμε στα μάτια τους μεγάλους αντιπάλου και να κάνουμε πρωταθλητισμό. Ήρθε ένας τίτλος, όλη η Ελλάδα και όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι χαρούμενος. Αυτή η επιτυχία ανήκει σε όλα τα παιδιά που πήγαιναν βρέξει-χιονίσει και στήριζαν αυτό το τμήμα. Ανήκει επίσης στους παίκτες που όλα αυτά τα χρόνια έβαζαν πλάτη μένοντας απλήρωτοι. Αυτή η επιτυχία δεν πρέπει να μας τυφλώσει, να γίνει πυροτέχνημα. Πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ και ελπίζω ότι του χρόνου θα μπορέσουμε να το κάνουμε, χωρίς αυτό να αποκλείει κι άλλες επιτυχίες φέτος.

Δυστυχώς όμως αυτή την εποχή τρέχει και ένα άλλο ζήτημα στα ενδότερα του Παναθηναϊκού. Θα πω γι’ αυτούς που φέρονται να έχουν τη σφραγίδα της θύρας 13. Χθες είδαμε κρανοφόρους να έχουν στήσει καρτέρι έξω από το γήπεδο για να δείρουν επώνυμο φίλο του Παναθηναϊκού που πάει σε όλα τα τμήματα. Είναι φίλος μου, αλλά αυτό είναι σταγόνα. Είναι Παναθηναϊκός από τα γεννοφάσκια και γι’ αυτό ξεπερνιούνται τα όρια.

Σήμερα θα σας μιλήσω με γεγονότα για τα πράγματα από το 2012 μέχρι σήμερα. Δεν τα είχα πει γιατί δεν είμαι ρουφιάνος και δεν ήθελα να είμαι απέναντι στους οπαδούς. Όταν ανέλαβα την ομάδα ήρθαν να μου εξηγήσουν ποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο σύλλογος. Ο ρόλος ενός προέδρου είναι να δίνει ό,τι μπορεί σε επίπεδο οικονομικό και χρόνου για να φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Κατά γενική ομολογία τα αποτελέσματα από τότε που ασχολήθηκα με τον σύλλογο είναι καλά. Επίσης όμως ένας πρόεδρος πρέπει να διασφαλίζει τη σωματική ακεραιότητα όλων των φιλάθλων και να μη φοβούνται να έρθουν στο γήπεδο. Σε αυτό δεν τα έχω καταφέρει σε απόλυτο βαθμό, αλλά προσπαθώ και στο τέλος να είστε σίγουροι ότι θα το καταφέρω και αυτό.

Ένα από τα προβλήματα που μου είχαν πει ήταν ότι μπαίνουν οπαδοί σε συγκεκριμένη εξέδρα στο ΟΑΚΑ με “ντου” και ότι δεν μπορούν να μπουν σεκιούριτι γιατί δεν αφήνει η θύρα 13. Μου είχαν πει να το συζητήσουμε εσωτερικά. Το έχω κάνει και έχω συζητήσει με όλους τους επικεφαλής που αλλάζουν σαν πουκάμισα. Τους έχω ρωτήσει ποια είναι τα προβλήματα και πώς μπορεί το τρίπτυχο κόσμος-διοίκηση-ομάδα να παραμείνει. Θα ήμουν χαζός να ήθελα να το σπάσω. Ήθελα να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και να βρούμε τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας. Έχω βάλει τόνους νερό στο κρασί μου. Έχουν υποσχεθεί τόσες φορές και δεν έχουν κάνει τίποτα.

Τους είχα ζητήσει να μην κάνουν πράγματα που φέρνουν πρόστιμα και ότι δεν επιτρέπω να γίνονται ντου στο γήπεδο. Μου είπαν ότι “εδώ είναι 13, το σπίτι μας, δεν μπαίνουν σεκιούριτι”. Έκανα βήμα πίσω και μου είπαν ότι θα βάλουν δικές τους ομάδες περιφρούρησης. Πολύ σύντομα αυτές οι ομάδες τα έκαναν πλακάκια με τους ανθρώπους της θύρας 13 και έστηναν παγκάρια για να βάζουν κόσμο μέσα τσάμπα. Εκεί αντέδρασα και είπα στους ανθρώπους της ΚΑΕ να σταματήσουν τη συνεργασία με τις ομάδες περιφρούρησης.

Δεν θυμάμαι σε ποιον αγώνα ήταν, πάω στο γήπεδο και μαθαίνω ότι έχουν βάλει τον υπεύθυνο ασφαλείας, Ηλία Κατσογιάννη, σε μια γωνία, τον προπηλακίζουν, τον χτυπάνε και τον απειλούν. Τι πρέπει να κάνει ένας εργοδότης όταν ο εργαζόμενος του τα υφίσταται αυτά; Πήγαν να τους βρω και ξέρετε ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να προπηλακίσουν εμένα και την οικογένειά μου. Έχω υποστεί εγώ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, να φεύγω από το ΟΑΚΑ κατατρεγμένος. Δεν θα μπορούσα εγώ και η ασφάλειά μου να ισοπεδώσουμε αυτά τα 15 άτομα; Το κατάπια. Μου ζήτησαν ξανά συναντήσεις, με ρώτησαν διάφορα, γιατί διαφημίζομαι σε άλλα γήπεδα. Θα μου πουν εκείνοι πώς θα τρέξω τις εταιρείες μου.

Τους είπα ότι με ενδιαφέρει να σταματήσουν τα πρόστιμα. Μου είπαν ότι έχουν διασπαστεί, τους είπα λύστε το μόνοι σας. Μου είπαν ότι δεν είμαστε αστυνομία ή ρουφιάνοι. Έχω κάνει πάνω από 20 συναντήσεις, οπότε αυτοί που ζητάνε να ρίξω νερό στο κρασί μου να ξέρουν ότι δεν έχω να κάνω με ανθρώπους που κρατάνε τον λόγο τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να είναι οι αρχινταβατζήδες του συλλόγου. Έχω ακούσει να με χλευάζουν, να μου μιλάνε με υποκοριστικά, να κάνω παρέα με Μαρινάκη, Βαρδινογιάννη και Αλαφούζο. Όλα αυτά τα αντιμετωπίζω.

Χθες είδατε ότι υπήρχαν πολλοί οργανωμένοι στο γήπεδο και παρόλα αυτά δεν άνοιξε μύτη και οι φιλοξενούμενοι μας έδωσαν συγχαρητήρια. Και εκεί που ήταν όλα καλά μπήκαν κρανοφόροι με σκοπό να χτυπήσουν φίλαθλο του Παναθηναϊκού. Όταν μιλήσαμε με την αστυνομία μας είπαν ότι ήταν φίλοι του Ολυμπιακού, αλλά φώναζαν ότι είναι θύρα 13. Η θύρα 13 ίσως δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημά της, αλλά εγώ πρέπει να προσφέρω ένα ωραίο περιβάλλον στον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο. Τι πρέπει να κάνω, να βγάλω τα βίντεο με τα πρόσωπά τους. Η θύρα 13 δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα, ούτε η Πολιτεία. Εγώ ρουφιάνος δεν θα γίνω. Θέλω να βρεθεί λύση. Θα πάρω και αυτό το κόστος πάνω μου, γνωρίζοντας τι θα ακούσω. Αν λοιπόν η θύρα 13 δεν είναι διατεθειμένη να το λύσει το πρόβλημά της, θα τη βοηθήσω εγώ να το λύσει. Δεν είδα να καταδικάσουν αυτό που έγινε χθες, οπότε καταλαβαίνω ότι ουσιαστικά την υιοθετεί και την επικροτεί. Δεν μπορεί να λέτε ότι αυτοί δεν είναι θύρα 13, αλλά να μη βγάζετε μια ανακοίνωση που να το κατακρίνει.

Το μόνο που μου μένει λοιπόν είναι μια λύση, με το κόστος να μου λένε ότι τα βάζω με τον απλό οπαδό. Οπαδός είμαι κι εγώ, τυχαίνει να έχω οικονομική δύναμη. Η θύρα 13 δεν είναι οι 50-100 αλήτες, είναι ο απλός κόσμος που πάει στους συνδέσμους ανά τη χώρα και έρχεται να φωνάξει για τον Παναθηναϊκό. Για μένα αυτοί δεν είναι η θύρα 13 και σας κοιτάζω στα μάτια και σας λέω ότι θα σας βγάλω τις κουκούλες και θα σας τις βάλω στον κ…ο, πολύ βαθιά στον κ…ο.

Περιμένω από τη θύρα 13 να μου πει ότι είναι μαζί μου και να κρατήσουμε το τρίπτυχο ζωντανό. Θέλω να αναγνωρίσει η θύρα 13 όλα της τα λάθη και να ξέρουν τα 50-100 αρχ…α που λερώνουν το όνομα της θύρας 13 και δεν αφήνει τον κόσμο να χαρεί κούπες ότι θα με βρουν απέναντι. Ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εμένα δεν θα με διώξει κανείς από τον Παναθηναϊκό, θα φύγω όταν θέλω. Αλλά αυτούς θα τους διώξω από τον Παναθηναϊκό.

Η θύρα 13 παίρνει εισιτήρια σε προνομιακές τιμές για να μπορεί να βάζει καπέλο για ενίσχυση των συνδέσμων τους. Εισιτήρια των 300 ευρώ τα παίρνουν 125. Προπηλάκισαν εμένα και την οικογένειά μου, είδα να σηκώνουν πανό για τον Παύλο, με καθυβρίζουνε και με χλευάζουν σε ανακοινώσεις. Τα δέχθηκα όλα αυτά. Τι άλλο περιμένετε να κάνω; Και τώρα μπαίνω μπροστά να τους βοηθήσω να καθαρίσουν. Είμαι διατεθειμένος να μπω μπροστά και να το υποστώ και αυτό για χάρη του Παναθηναϊκού.

Θα ήμουν αγνώμων αν δεν αναγνώριζα ότι η θύρα 13 δεν στήριζε όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη όλα αυτά τα χρόνια. Σαν Παναθηναϊκός φίλαθλος τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Αυτά που κάνουν όμως είναι άλλη κουβέντα. Τα καλά αναγνωρίζονται, αλλά πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα σωστά και Παναθηναϊκά, όχι όπως αυτοί νομίζουν.

Πρέπει ο απλός Παναθηναϊκός κόσμος να στηρίξει. Για να μπορέσουμε να το φτάσουμε ως το τέλος, να υπάρχει ένας υγιής συνδεσμιακός χώρος, πρέπει να θέλει και η ίδια η θύρα 13 να το διορθώσει. Από όσο έχω καταλάβει το θέλουν, αλλά ίσως να μη μπορούν. Θα προσπαθήσω όμως εγώ να τους το λύσω. Τα πρώτα 40 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η θύρα 13 μόνο καλό έκανε στον Παναθηναϊκό. Τα τελευταία χρόνια μόνο έχει αλλάξει αυτό. Θυμάται κανείς να βαράνε Παναθηναϊκούς μέσα στο γήπεδο; Αυτή τη θύρα 13, αυτά τα τσουτσέκια που είναι στην κορυφή της, δεν τα θέλει κανείς, ούτε αυτοί που την ίδρυσαν».

φωτο EUROKINISSI

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί