• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γιάνις Στρέλνιεκς: Έχει πρόταση από Παναθηναϊκό, Χίμκι και Βαλένθια!

Γιάνις Στρέλνιεκς: Έχει πρόταση από Παναθηναϊκό, Χίμκι και Βαλένθια!

Όπως είχε αναφέρει το Eurohoops πριν 20 μέρες, η Βαλένθια που κατέκτησε το Eurocup και μέσω αυτού επιστρέφει στην Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν είναι ο πρώτος σύλλογος που κινήθηκε για την απόκτηση του Λετονού που είναι ελεύθερος.

Παρότι η καριέρα του στον Ολυμπιακό ξεκίνησε με εκατέρωθεν υψηλές προσδοκίες, δεν είχε την ανάλογη εξέλιξη. Η ομάδα δεν κατέκτησε κανένα τίτλο, ο Στρέλνιεκς που αδιαμφισβήτητα διαθέτει ταλέντο και ποιότητα είχε εκλάμψεις, αλλά όχι συνέπεια στο τοπ επίπεδο και το πραγματικό πλήγμα στις σχέσεις του με τον Ολυμπιακό ήρθε όταν ο παίκτης επέλεξε να μείνει στο παρκέ ενώ τραυματίστηκε σε ένα κρίσιμο αγώνα της εθνικής του για τα “παράθυρα” με συνέπεια ο Ολυμπιακός να τον χάσει για όλο το υπόλοιπο διάστημα της σεζόν.

Δείτε μέσω της βάσης δεδομένων του Eurohoops το πλήρες προφίλ του παίκτη

Πληροφορίες του Eurohoops αναφέρουν πως πλέον ο Γιάνις Στρέλνιεκς έχει πρόταση στα χέρια του για συμβόλαιο δύο ετών τόσο από τον Παναθηναϊκό, όσο και από την Χίμκι. Η αλήθεια είναι πως οι πράσινοι χρειάζονται ένα παίκτη με τα χαρακτηριστικά του στη περιφέρεια (δημιουργό και σκόρερ δίπλα και πίσω από τον Νικ Καλάθη) και είναι πολύ πιθανό βέβαια πως για αυτή τη θέση έχουν κι άλλους παίκτες που κοιτάζουν.

Η ουσία είναι πως ο παίκτης σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές έχει δεχτεί πρόταση από τον Παναθηναϊκό, αλλά και από τη Χίμκι. Με δεδομένο πως η ρωσική ομάδα έχει open budget και πως αν ο παίκτης υπογράψει εκεί, θα είναι πιο κοντά στο σπίτι και την οικογένειά του σε μια γνώριμη για αυτόν χώρα, όπως και το ότι θα αγωνίζεται εκεί ο φίλος του και συμπαίκτης του στην Λετονία και μέχρι πρότινος στον Ολυμπιακό, Γιάνις Τίμα, οδηγούν στο συμπέρασμα πως η Χίμκι έχει περισσότερες ελπίδες να τον υπογράψει. Πάντως, ο παίκτης δεν έχει “ανοίξει τα χαρτιά του” για το τι σκέφτεται και θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες.

Από Eurohoops, ΦΩΤΟ eurokinissi