Επίθεση της διεθνιστικής αστυνομίας κατά οπαδών του ΠΑΟΚ! Σοκαριστικά ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε τι συνέβη

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο με σκορ 1-0 με την ρεβάνς να γίνεται στην Θεσσαλονίκη σε μία εβδομάδα!

Ωστόσο στο επίκεντρο βρέθηκαν οι φίλοι του Δικεφάλου ταξίδεψαν στο Μπριζ, καθώς υπήρξαν καταγγελίες για τη συμπεριφορά των διεθνιστικών αστυνομικών αρχών των Βρυξελλών εις βάρος τους.

Η κατάσταση στις Βρυξέλλες είναι έκρυθμη λόγω των πρόσφατων επεισοδίων με τους αγρότες και οι Βέλγοι αστυνομικοί δεν δίστασαν να ορμήσουν κατά των Ελλήνων οπαδών! Νωρίτερα, βέβαια, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν διαμαρτυρηθεί μπροστά από το Ευρωκοινοβούλιο κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη!

Ο αδερφός του ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου, Μπράντον Τόμας, Τζόρνταν, που βρέθηκε στο Μπριζ κατήγγειλε μέσω stories του στο Instagram την αστυνομική βία, λέγοντας ότι συμπεριφέρθηκαν σε εκείνον και τους υπόλοιπους οπαδούς σαν ζώα.

«Συμπεριφέρθηκαν στους ανθρώπους σαν ζώα, χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς να υπάρχει λόγος. Εκατοντάδες άνθρωποι ξόδεψαν μια περιουσία για να βρεθούν δίπλα στην ομάδα στο Μπριζ. Είναι η πιο ντροπιαστική κατάσταση που έχω βιώσει», έγραψε!

Δείτε:

Με το θέμα ασχολήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΒΕΛΓΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ ΤΗ ΜΠΡΙΖ.

Είχα την τύχη και την ατυχία χθες το βράδυ να βρίσκομαι στο γήπεδο της Μπριζ, στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα μεταξύ των Ελλήνων φιλάθλων και των φιλάθλων και των κατοίκων της Μπριζ.

Έτσι τίποτε δεν προμήνυε αυτό που συνέβη έξω από το γήπεδο. Η οργάνωση της βελγικής αστυνομίας θύμιζε σκηνικό πολέμου με οδοφράγματα, ΜΑΤ, δακρυγόνα, αύρες, χωρίς το παραμικρό μάλιστα σχεδιασμό και χωρίς να υπάρχει τρόπος να περάσουν μέσα στο γήπεδο φίλαθλοι με εισιτήριο που ήρθαν από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη ακόμη και με γυναίκες και παιδιά.

Προσωπικά είχα την “τύχη” να βρεθώ και εγώ απέναντι στα ΜΑΤ και να αισθανθώ τα δακρυγόνα.

Η βελγική αστυνομία έφτασε σε σημείο να παίρνει τα εισιτήρια από Έλληνες που τα είχαν προμηθευτεί στο εξωτερικό, με σκοπό να μην μπουν στο γήπεδο φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, περισσότεροι από τους 1450 τους οποίους επίσημα εδικαιούτο η ομάδα.

Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι η αντιμετώπιση και των security της Μπριζ που κλείδωσαν τη θύρα των οργανωμένων και δεν επέτρεψαν ούτε την έξοδο σε τραυματισμένο στο πόδι οπαδό.

Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Βέβαια, “θύματα” είναι οι περίπου 500 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ με εισιτήρια που έμειναν εκτός γηπέδου, παρά τις προσπάθειες του ΠΑΟΚ, του προξένου μας στις Βρυξέλλες και εμού προσωπικά να βρεθεί λύση .

Πιστεύω ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η πολιτεία και όσοι φίλαθλοι έχουμε δημόσιο λόγο, πρέπει να συνεργαστούμε και να προχωρήσουμε σε καταγγελίες των συμβάντων στην UEFA και σε κάθε αρμόδιο όργανο της Ε.Ε.

Προσωπικά, θα ζητήσω συνάντηση από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για να του εκθέσω τα γεγονότα. Στην συνάντηση αυτή, φυσικά, μπορούν να συμμετάσχουν και όποιοι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ το επιθυμούν.

Αυτά τα γεγονότα σε βάρος Ελλήνων φιλάθλων δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Οι Βέλγοι, τέλος, καλό είναι να παραδειγματιστούν από τη φιλοξενία που είχαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στη Φρανκφούρτη στο παιχνίδι με την Άιντραχτ.

Εκεί δεν άνοιξε μύτη. Οι φίλαθλοι των αντίπαλων ομάδων ήταν αγκαλιασμένοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχωρά σε καταγγελίες στην UEFA, καθώς και στην ελληνική πρεσβεία του Βελγίου για τα κρούσματα πρωτοφανούς μίσους των Αρχών του Μπριζ εναντίον των Ελλήνων αδιακρίτως.

Παράλληλα ενημερώνονται στοιχειοθετημένα και λεπτομερώς τα υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Αθλητισμού, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Η βελγική αστυνομία αυθαίρετα προχώρησε σε συλλήψεις ανθρώπων που έφεραν κανονικά εισιτήριο, που δεν τους επιτράπηκε να μπουν στο γήπεδο, έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού απέναντι σε εκδρομείς, αλλά και χρήση τυφλής βίας κατά την έξοδο των οπαδών μας από το γήπεδο.

Οι Αρχές του Βελγίου τίναξαν στον αέρα κάθε έννοια φιλοξενίας και κανόνων ασφαλείας.

Θύματα τυφλής βίας έγιναν τόσο οι φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας και μέλη οικογενειών των αθλητών μας, όσο και τα 25 μέλη της ασφαλείας και τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που προσπαθούσαν καθ´όλη τη διάρκεια να διευκολύνουν την πρόσβαση των φιλάθλων μας στο γήπεδο.

Όλα με αυτόπτες μάρτυρες τους τρεις απεσταλμένους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενόψει του επαναληπτικού, περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για την ταλαιπωρία των φιλάθλων μας και την πλήρη αποκατάσταση και ηθική αποζημίωση, όσων υπέστησαν ζημιά άδικα.

Περιμένουμε επίσης και από τους συναδέλφους μας της Club Brugge να καταδικάσουν την εν πολλοίς ρατσιστική συμπεριφορά της βελγικής αστυνομίας που αντιμετώπισε τους Έλληνες ως εκ προοιμίου εγκληματίες.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας για τη διατήρηση της ψυχραιμίας τους μετά τα όσα αντιμετώπισαν, ενώ λυπούμαστε για όσους παρότι είχαν προμηθευτεί εισιτήριο, δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, λόγω της παραφροσύνης της βελγικής αστυνομίας».

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί