Final 8 Basketball Champions League: Ωρα… κούπας απόψε για την ΑΕΚ, στον τελικό με την Μπούργος

Ραντεβού με την ιστορία για να προσθέσει ακόμη μία χρυσή σελίδα με την κατάκτηση του 4ου διεθνούς τίτλου της στο μπάσκετ, έχει απόψε στο κλειστό του ΟΑΚΑ η ΑΕΚ.

Στις 20:00 (ΕΡΤ3) αντιμετωπίζει στο κλειστό του ΟΑΚΑ την ισπανική Μπούργος στον τελικό του Final 8 του Basketball Champions League. Οι «κιτρινόμαυροι» φτάνουν σε ευρωπαϊκό τελικό για πέμπτη φορά στην ιστορία τους και θέλουν το τέταρτο τρόπαιο, μετά το Κυπελλούχων του 1968, το Σαπόρτα του 2000 και το BCL του 2018. Μοναδικός χαμένος τελικός ήταν αυτός της Euroleague το 1998 στη Βαρκελώνη, ενώ η ΑΕΚ το 2019 κατέκτησε και το Διηπειρωτικό κύπελλο στην Βραζιλία.

Η «Ένωση» ήταν ισοπεδωτική στον ημιτελικό με τη Σαραγόσα, αλλά απέναντί της πλέον έχει μία ακόμη, πιο ισχυρή, ισπανική ομάδα. Η Μπούργος στην παρθενική της σεζόν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση θέλει το τρόπαιο και επικράτησε εξίσου εμφατικά των Χάποελ Ιερουσαλήμ και Ντιζόν στο Final 8.
Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Η έμφαση που δίνει είναι στο αμυντικό κομμάτι ποντάροντας στην ποιότητα που έχει η ομάδα του στην επίθεση, αλλά και τα… χιλιόμετρα που μετρούν σε τελικούς παίκτες όπως οι Ζήσης, Ματσιούλις, Λάνγκφορντ, Ράις και Σλότερ. ΑΕΚ και Μπούργος είχαν αναμετρηθεί στη regular season με την ΑΕΚ να επικρατεί 74-66 στο ΟΑΚΑ στις 13 Νοεμβρίου και την Μπούργος στην Ισπανία με 93-76 στις 22 Ιανουαρίου.

Ο νικητής πέρα από την κούπα θα κερδίσει και 1 εκατ. ευρώ, με τον ηττημένο να εισπραττει 400.000 ευρώ. Στις 17:00 διεξάγεται ο μικρός τελικός της παρηγοριάς στο Final 8 του Basketball Champions League ανάμεσα σε Σαραγόσα και Ντιζόν.

(iefimerida – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί