Φαν Μπάστεν: “Το ποδόσφαιρο θα ήταν καλύτερο χωρίς το οφσάιντ”

Συνέντευξη στο Sky Sports παραχώρησε ο Μάρκο Φαν Μπάστεν. Ο Ολλανδός υποστήριξε ότι ο κανονισμός του οφσάιντ πρέπει να καταργηθεί, καθώς είναι κάτι το οποίο προκαλεί κακό στο άθλημα. “Είμαι σίγουρος πως το οφσάιντ δεν είναι ένας καλός κανονισμός για το ποδόσφαιρο. Ας δοκιμάσουν να δουν πως είναι ένας αγώνας χωρίς οφσάιντ. Είμαι σίγουρος ότι […]

Συνέντευξη στο Sky Sports παραχώρησε ο Μάρκο Φαν Μπάστεν. Ο Ολλανδός υποστήριξε ότι ο κανονισμός του οφσάιντ πρέπει να καταργηθεί, καθώς είναι κάτι το οποίο προκαλεί κακό στο άθλημα.

“Είμαι σίγουρος πως το οφσάιντ δεν είναι ένας καλός κανονισμός για το ποδόσφαιρο. Ας δοκιμάσουν να δουν πως είναι ένας αγώνας χωρίς οφσάιντ. Είμαι σίγουρος ότι το άθλημα θα είναι καλύτερο χωρίς αυτό” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι το ποδόσφαιρο θα βρει τρόπο να γίνει θεαματικό, ενώ ο κόσμος δεν θα ασχολείται συνεχώς με τις αποφάσεις των διαιτητών: “Είναι πρόβλημα ότι τώρα, γιατί μιλάμε για το οφσάιντ και τις αποφάσεις. Χωρίς αυτό θα έχεις λιγότερα προβλήματα και οι ομάδες θα βρίσκουν τρόπους να προσφέρουν θέαμα. Είμαι σίγουρος ότι το ποδόσφαιρο θα βρει ένα τρόπο να γίνει ακόμη καλύτερο”.

Στη συνέχεια εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο, με τον οποίο χρησιμοποιείται το VAR: “Είμαι απογοητευμένος με τον τρόπο που χρησιμοποιείται”.

Ο Φαν Μπάστεν είχε εργαστεί ως τεχνικός διευθυντής στη FIFA από το 2016 έως από το 2018 και είχε εκφράσει και τότε τους προβληματισμούς του για το οφσάιντ.

SPORT24

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί