Ευρωμπάσκετ ανατροπών- Άλλο ένα φαβορί εκτός: Η Πολωνία απέκλεισε τους πρωταθλητές Ευρώπης Σλοβένους

Εκτός και Σλοβενία, άλλο ένα από τα θεωρούμενα φαβορί για τους «4»

Η Πολωνία πρόσθεσε το όνομά της στη λίστα των εκπλήξεων του φετινού Ευρωμπάσκετ 2022 στο Βερολίνο, αφαιρώντας το «στέμμα» από τη πρωταθλήτρια Ευρώπης και μπαίνοντας σε τροχιά μεταλλίων μετά από 55 χρόνια και την τρίτη θέση στο Ευρωμπάσκετ του 1967.

Οι Πολωνοί απέκλεισαν με το τελικό 90-87 την Σλοβενία στα προημιτελικά της διοργάνωσης και πλέον ετοιμάζονται για ακόμη μία μάχη στην τετράδα, απέναντι στη Γαλλία.

Σε έναν άκρως συναρπαστικό προημιτελικό γεμάτο ανατροπές, οι Πολωνοί επέδειξαν την απαραίτητη ψυχραιμία στο comeback της Σλοβενία από το -23, πίστεψαν στην υπέρβαση παρά τις διαδοχικές χαμένες βολές τους στο κρισιμότερο σημείο και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον ρέκορντμαν Ματαίους Πονίτκα (με 26π., 16ρ., 10ασ. έγινε ο τρίτος στην Ιστορία των Ευρωμπάσκετ που σημειώνει τριπλ νταμπλ μετά τους Τόνι Κούκοτς το 1995 και Αντρέι Μαντάκε το 2017) έκοψαν πρώτοι το νήμα του τερματισμού!

Μεγάλη εμφάνιση από τους νικητές πραγματοποίησαν οι Έι Τζέι Σλότερ και Μίκαλ Σοκολόφσκι, οι οποίοι πρόσθεσαν από 16 πόντους, ενώ στους 14 σταμάτησε ο Γιάροσλαβ Ζισκόφσκι. Από την Σλοβενία, ο Βλάτκο Τσάντσαρ πάλεψε με 21 πόντους, ο Γκόραν Ντράγκιτς σημείωσε 17, ενώ ο σταρ της ομάδας, Λούκα Ντόντσιτς μέτρησε 14 πόντους και 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ πριν αποβληθεί με πέντε φάουλ στο 37΄.

Ο Λούκα Ντόντσιτς μετά τη λήξη της αναμέτρησης συνεχάρη την Πολωνία: «Έκανε απίθανο ματς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είναι μεγάλο κατόρθωμα για εκείνους. Εμείς δεν μπήκαμε στο παιχνίδι όπως θέλαμε, επιστρέψαμε, όμως οι Πολωνοί πάλεψαν.

Δεν είμαι στο 100%, έκανα ένεση πριν από την τρίτη περίοδο. Είχα πολλά προβλήματα, αλλά έπαιξα άθλια, απογοήτευσα τη χώρα μου και αναλαμβάνω την ευθύνη για την αποτυχία» τόνισε ο φόργουορντ των Ντάλας Μάβερικς.

lifo / scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί