Έξαλλος ο Παπαπέτρου: Παίζουμε χάλια

ρομερά ενοχλημένος από την εικόνα της ομάδας του στους δύο αγώνες απέναντι στη Βαλένθια και τη Μπασκόνια, ο Ιωάννης Παπαπέτρου ξέσπασε μετά από την ήττα στη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα. Ο αρχηγός των πράσινων υποστήριξε ότι άλλα λέγονται στις προπονήσεις και άλλα γίνονται στα ματς, ενώ εξήγησε πως υπάρχει λάθος προσέγγιση και κακή απόδοση στην άμυνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιωάννης Παπαπέτρεου:

“Οι πρώτες μου σκέψεις είναι ότι προφανώς παίζουμε χάλια, προσεγγίζουμε το παιχνίδι με πολύ λάθος τρόπο. Αυτό είναι πασιφανές. Ακόμη και κάποιος που δεν είναι στον χώρο μπορεί να το δει. Από εκεί και πέρα διαφωνώ ότι το καμπανάκι ήταν σήμερα, αλλά στη Βαλένθια. Όταν χάνεις ένα παιχνίδι και ετοιμάζεσαι για το επόμενο σε 48 ώρες και μπαίνεις ανέτοιμος, τότε το καμπανάκι δεν ήταν σήμερα, αλλά δύο μέρες πριν. Δεν μπορώ να κάτσω και να δείξω με το δάχτυλο ανθρώπους και συμπαίκτες μου. Προφανώς όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης. Η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω είναι -το πιο ευγενικό- άσχημη.

Νομίζω ότι όλοι πρέπει να μαζευτούμε κυριολεκτικά και να παίξουμε καλύτερα γιατί αυτή η εικόνα δεν αξίζει ούτε στον σύλλογο, ούτε στον κόσμο, ούτε στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί. Γενικά είμαι άνθρωπος που προτιμά τις πράξεις από τα λόγια. Νομίζω ότι όταν λέμε κάτι, το ξαναλέμε και το ξαναλέμε, το λέμε 100 φορές στην προπόνηση, στα meetings, στο video κι αυτό δεν γίνεται στο παρκέ, τότε υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα γιατί συζητάμε κάτι, προετοιμάζουμε κάτι.

Η ομάδα πρέπει να ξεκινάει από την άμυνα, το έχουμε πει άπειρες φορές, αλλά για κάποιο λόγο δεν συμβαίνει. Δεν ξέρω γιατί, αλλά το ότι με φέρνει σε μια πολύ δύσκολη θέση και με στεναχωρεί ως αρχηγό της ομάδας αυτή η εικόνα είναι το λιγότερο που μπορώ να πω”.

SPORT24