• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έξαλλος ο Κουρτινάιτις: «Αν η ΤΣΣΚΑ ήταν πρώτη, η VTB θα επικύρωνε τη βαθμολογία»

Έξαλλος ο Κουρτινάιτις: «Αν η ΤΣΣΚΑ ήταν πρώτη, η VTB θα επικύρωνε τη βαθμολογία»

Ο προπονητής της Χίμκι είναι έξαλλος για τη μη απονομή του τίτλου στην ομάδα του.

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις θεωρεί πως υπάρχει… δάκτυλος ΤΣΣΚΑ πίσω από την απόφαση της VTB League να κατεβάσει μεν ρολά, αλλά να μην στέψει πρωταθλήτρια την Χίμκι που προπορευόταν στη βαθμολογία μέχρι την διακοπή.

«Δεν μπορούσαμε να παίξουμε, περιμέναμε μέχρι τη τελευταία στιγμή. Η VTB είναι μάλλον μία από τις τελευταίες λίγκες που ανακοίνωσαν πως αναστέλλουν τη σεζόν. Δεν χρειάζεται τον αθλητισμό αυτή τη στιγμή ο κόσμος. Πρέπει να μάθει πώς να επιβιώνει. Ένα πρωτάθλημα που έχει αναβληθεί δεν είναι κάτι καλό, αλλά είναι απαραίτητο. Πάντα θέλουμε να τελειώνει η σεζόν και φέτος είχαμε καλή ομάδα και προσδοκίες. Όταν σταμάτησε η χρονιά, διάβασα σε Μέσα ότι τίποτα δεν μετράει πλέον από όσα έγιναν. Η μη επικύρωση της βαθμολογίας ήταν κακή απόφαση. Δεν μπορείς να εξαιρείς κόσμο από τους τραυματισμούς, τις αρρώστιες ή κάτι παρόμοιο. Ο Τζέρεμι Έβανς έσπασε το πόδι του, δεν τελείωσε τη σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι δεν μετράει; Ξέρουμε πώς παίρνονται οι αποφάσεις στη Ρωσία. Η Χίμκι ήταν η μόνη ομάδα που ήταν κατά της μη επικύρωσης», ανέφερε ο Λιθουανός τεχνικός.

«Όλοι ξέρουμε ότι αν η ΤΣΣΚΑ δεν είναι πρωταθλήτρια στη Ρωσία, τότε… έρχεται η καταστροφή. Το 2011 είχαμε πάρει εμείς το πρωτάθλημα, φέτος ήμασταν έτοιμοι για το ίδιο. Το στυλ παιχνιδιού μας μπορούσε να μας βοηθήσει. Ήλπιζα να μπορούσαμε να παλέψουμε με τη ΤΣΣΚΑ. Ποτέ δεν ανυπομονώ για κάτι, αλλά είχαμε προσδοκίες. Δεν μπορούν να παίξουν στην VTB 9 ξένοι παίκτες όπως στην Εuroleague. Πρέπει να έχεις Ρώσους παίκτες. Η θέση μας στο πρωτάθλημα ήταν καλύτερη από της ΤΣΣΚΑ, γι’ αυτόν τον λόγο. Το δείξαμε στον αγώνα μας. Η Ούνικς, η Λοκομοτίβ, η Ζενίτ επίσης παίζουν στη λίγκα. Είναι και αυτές διεκδικήτριες του τίτλου. Πρέπει να τις σεβόμαστε. Αλλά η VTB πήρε αυτή την απόφαση. Δεν έχω αμφιβολία ότι αν η ΤΣΣΚΑ ήταν πρώτη, η βαθμολογία θα είχε επικυρωθεί. Δεν το αμφισβητώ. Όλη η λίγκα εξαρτάται από το πώς παίζει η ΤΣΣΚΑ. Το πρόγραμμα και το καλεντάρι εξαρτώνται από αυτήν, για να τη βολεύουν. Διάβασα μία συνέντευξη του Αντρέι Βατούτιν, Προέδρου της ΤΣΣΚΑ, στην οποία έλεγε ότι η Χίμκι θέλει να είναι πρωταθλήτρια στα χαρτιά. Δεν θέλουμε. Δεν θέλουμε τους τίτλους με αυτόν τον τρόπο. Είμαστε ικανοί να παλεύουμε γι’ αυτούς», πρόσθεσε.
sport-fm / photo eurokinissi