Eurocup: Κυπελλούχος Ευρώπης η Μονακό

Η Μονακό έγινε η πρώτη γαλλική ομάδα που πανηγυρίζει την κατάκτηση του Eurocup, μετά τη δεύτερη νίκη της επί της Ούνιξ Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη, με 86-83, αυτή την φορά επί γαλλικού εδάφους.

Ο «παρθενικός» ευρωπαϊκός τίτλος για το συγκρότημα του Πριγκιπάτου ήρθε μετά από ένα νέο «θρίλερ» με τους Ρώσους, μετά το 89-87 στο πρώτο παιχνίδι επί γαλλικού εδάφους.

Οι δύο φιναλίστ εναλάσσονταν στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του 2ου τελικού, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα στην 4η περίοδο (+6, 69-75) και περίπου 3 λεπτά πριν από το φινάλε να ξεφεύγουν ξανά με 79-73.

Ο Τζαμάλ Σμίθ, όμως, με τρία συνεχόμενα εύστοχα σουτ κι ενώ είχαν προηγηθεί δύο επιθετικά φάουλ της Μονακό, ισοφάρισε 79-79 ενώ απέμεναν 1΄38΄΄ για το φινάλε. Δεκαπέντε δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Σμιθ και πάλι με σουτ δύο πόντων «έγραψε» το 83-81 για την Ούνιξ, αλλά με «γκολ-φάουλ» του Ο’Μπράιαν έγινε το 83-84, με 10 δραματικά δεύτερα και τους γηπεδούχους στην τελευταία επίθεση.

Ο Σμιθ αστόχησε στο μακρινό τρίποντο που επιχείρησε, ο Νάιτ πήρε το αμυντικό ριμπάουντ και του έγινε φάουλ. Έβαλε και τις δύο βολές και στα τελευταία 4 δευτερόλεπτα ο Σμιθ ήταν αδύνατο να ευστοχήσει στο σουτ… της απελπισίας που επιχείρησε.

Πρώτος σκόρερ των Κυπελλούχων Ευρώπης, όπως και στον πρώτο τελικό ήταν ο Ρομπ Γκρέι με 25 πόντους, αλλά καθοριστικός στο ματς ήταν ο Τζέι Τζέι Ο’Μπράιαν με το καλάθι και φάουλ που πέτυχε στα τελευταία δευτερόλεπτα (τελείωσε το ματς με 16 πόντους). Από την Ούνιξ ο Μπράουν ήταν ο πρώτος σκόρερ με 16 πόντους.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει μία θέση στη EuroLeague της νέας αγωνιστικής περιόδου.

naftemporiki/ photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί