EURO 2004 – Ένας Πορτογάλος υποκλίνεται στον ελληνικό θρίαμβο

Ο Έλντερ Ποστίγκα, που αγωνίστηκε και στον Παναθηναϊκό, θυμάται και πάλι τη νίκη της Εθνικής μας επί των Πορτογάλων στον τελικό και μας βγάζει το καπέλο.

Η 4η Ιουλίου έχει καθιερωθεί πια στη φίλαθλη συνείδηση της Ελλάδας ως η «εθνική εορτή» του ποδοσφαίρου μας.


Ήταν σαν σήμερα το 2004 στο γήπεδο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας όταν η Εθνική Ελλάδας του Ότο Ρεχάγκελ επικρατούσε με 1-0 στον τελικό του EURO της οικοδέσποινας Πορτογαλίας και κέρδιζε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Ο Έλντερ Ποστίγκα, που στη δεκαετία των 00s πέρασε και από τον Παναθηναϊκό, ήταν μέλος εκείνης της ομάδας της Πορτογαλίας και μετά από 16 χρόνια πια, παρά την πικρία του, ομολόγησε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η Ελλάδα άξιζε το Κύπελλο.

«Δεν μπορώ να ξεχάσω, ήταν η πιο στενάχωρη ημέρα, η Πορτογαλία ήταν εξαιρετικά οργανωμένη, είχε κάνει όλα όσα έπρεπε να κάνει μέχρι τον τελικό, ότι έπρεπε, παίζαμε μέσα στο σπίτι μας, αλλά… » τόνισε ο 37χρονος παλαίμαχος πια Πορτογάλος φορ που εκείνη τη μέρα δεν είχε παίξει στον τελικό.

«Δεν είχε ποιότητα, αλλά ήξερε τι να κάνει»
Ο πρώην παίκτης της Πόρτο, της Βαλένθια και της Λάτσιο μεταξύ άλλων σημείωσε πως η ομάδα μας ήξερε τι ακριβώς να κάνει, ήταν σκληρή και δεν αντιμετωπιζόταν εύκολα, αφού δύσκολα μπορούσε κανείς να την περάσει.


Τόνισε πως η ομάδα του Ρεχάγκελ είχε ηρεμία, πάθος και πειθαρχία, όπως είχε δείξει στα ματς με Γαλλία και Τσεχία, ενώ πρόσθεσε πως δεν είχε ποιότητα, όμως σίγουρα άξιζε τον τίτλο.

«Η μεγαλύτερη έκπληξη»
Έτσι χαρακτήρισε ο Πόστιγκα την κατάκτηση του EURO από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι παρότι είχαν ηττηθεί κι από μας στην πρεμιέρα, δεν πήραν το μάθημα τους και ήρθε και η ήττα στον τελικό, παραδεχόμενος πως ήταν κάτι που δεν περίμεναν.

«Δύο φορές σε ένα τουρνουά που διοργανώθηκε από τη χώρα μας, μπροστά στους φιλάθλους μας που περίμεναν να πανηγυρίσουν, βλέποντας πως ξεπεράσαμε την Σουηδία, την Αγγλία και την Ολλανδία στις φάσεις νοκ-άουτ, ήταν πραγματικά αναπάντεχο» υπογράμμισε ο Πορτογάλος.

(sputniknews – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί