«Έτσι θα μπουν κατευθείαν σε ομίλους ο Κυπελλούχος ή ο 3ος της βαθμολογίας»

Τις πιθανότητες που θα έχει ο τρίτος της βαθμολογίας ή ο Κυπελλούχος να βρεθούν τουλάχιστον με το απευθείας εισιτήριο στους ομίλους του Conference League, ανέλυσε ο Ανδρέας Δημάτος.

Αναλυτικά:

«Ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει από αυτή την Κυριακή, χωρίς να περιμένει τίποτα, το εισιτήριο για το Europa League. Θα πρέπει να περιμένουμε ένα συνδυασμό εξέλιξης ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και τις νικήτριες των κυπέλλων Ευρώπης και, κυρίως, του Κόνφερενς Λιγκ που είναι λίγες οι πιθανότητες να έχει η κάτοχος εισιτήριο από την χώρα της (μόνο η Φιορεντίνα μπορεί μέσω κυπέλλου), για να διαπιστώσουμε αν ο 3ος θα πάρει μέρος στα playoffs του Europa League. Είναι κάποιοι συνδυασμοί που δεν είναι απίθανοι.

Δεν εξαρτάται μόνο από το Conference League, αλλά και από το ποια ομάδα θα κατακτήσει το Εuropa League, τελικά, ο κυπελλούχος Ελλάδας ή ο 3ος να έχει αυτή την απίστευτα ευνοϊκά εξέλιξη, με παιχνίδια 24 και 31 Αυγούστου και σίγουρη συμμετοχή στους ομίλους είτε του Εuropa , είτε του Conference. Μπορεί το παιχνίδι της Κυριακής να καθορίσει έναρξη ευρωπαϊκών υποχρεώσεων με ένα μήνα διαφορά. Τέλη Ιουλίου με τέλη Αυγούστου.»

Για την διαφορά στα χρήματα:«Είναι σημαντική η διαφορά στα χρήματα. Υπήρξε σημαντική αύξηση στο Europa σε σχέση με την προ-Conference εποχή. Επίσης, στο Europa ακόμη και η 3η θέση στους ομίλους σου δίνει το «σωσίβιο» να συνεχίσεις στην Ευρώπη για να περάσεις στους «16» του Conference. Μπορεί η οικονομική διαφορά ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις να είναι και της τάξης από 30% μέχρι 50%. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει παραπάνω χρήματα γιατί είναι και το περίφημο market pool.»

Για τον Άρη:«Στον 2ο προκριματικό είναι πιθανόν ο Άρης να είναι στους ισχυρούς, αλλά μέχρι εκεί. Ακόμη και στην πιο βατή διοργάνωση για τις ελληνικές ομάδες δεν είναι δεδομένες τρεις προκρίσεις για να βρεθούν στους ομίλους.»

eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί