Με επίδοση 8 μέτρα και 48 εκατοστά στη δεύτερη προσπάθειά του, ο 25χρονος Μίλτος Τεντόγλου έγραψε Ιστορία στο Παρίσι αφού είναι ο δεύτερος που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις που είχε τέσσερα συνεχόμενα από το 1984 έως το 1996.
Ταυτόχρονα, ο Μίλτος γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που κατακτά συνεχόμενα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και ο πρώτος γενικότερα στον 21ο αιώνα, αφού προηγήθηκε ο αρσιβαρίστας Πύρρος Δήμας, με τρία χρυσά από το 1992 έως το 2000.
Η Ελλάδα πανηγυρίζει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 7ο συνολικά μετάλλιο (1 ασημένιο – 5 χάλκινα) καταγράφοντας την 5η καλύτερη συγκομιδή της στα χρονικά, μετά την Αθήνα 2004 (16), το Σίδνεϊ 2000 (8), την Ατλάντα 1996 (13) και φυσικά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 με 47 μετάλλια.
Στα Γρεβενά και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία στήθηκε μια τεράστια γιγαντοοθόνη για τον μεγάλο τελικό και ο κόσμος συγκεντρώθηκε για να απολαύσει τον ιπτάμενο Έλληνα αθλητή που έκανε όλο τον πλανήτη να υποκλιθεί στο μεγαλείο του.
Όλη η πλατεία σηκώθηκε στο πόδι με τα παιδιά να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του και τους μεγαλύτερους να χειροκροτούν, όταν έκανε το πρώτο άλμα.
Συγγενείς, φίλοι και συντοπίτες του χρυσού Ολυμπιονίκη συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί για να στείλουν την θετική τους ενέργεια για την προσπάθεια του στο Παρίσι.
Ο δήμος Γρεβενών είχε φροντίσει να υπάρχουν κρουστά στην πλατεία και να δίνουν παλμό αλλά και ένα σόου με πυροτεχνήματα.
Παράλληλα το ρολόι στην Πλατεία Ελευθερίας και το δημαρχείο Γρεβενών συμβολικά φωταγωγήθηκαν στα χρώματα της ελληνικής σημαίας.
Ανάλογο ήταν το κλίμα και στην Πηγαδίτσα, το χωριού του χρυσού ολυμπιονίκη, όπου συντοπίτες του παρακολούθησαν τον αγώνα με αγωνία πανηγυρίζοντας στο τέλος για τον «χρυσό Μίλτο».
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Δείτε το “χρυσό” άλμα ΕΔΩ
(Με πληροφορίες από eleftherostypos. gr / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ξεσηκωμός αγροτών με αποκλεισμούς δρόμων και στη Γαλλία
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογείται η πρώτη ομάδα επτά από τους 15 κατηγορούμενους
- «Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύαμε»
- Όταν η διπλωματία περνάει από τον ζωολογικό κήπο – H Ιαπωνία επιστρέφει στην Κίνα τα δύο τελευταία πάντα
- Τι αναφέρει το Κρεμλίνο για την πρόταση της Ουκρανίας για εκεχειρία τα Χριστούγεννα
- Ο μεγαλύτερος 3D παγκόσμιος χάρτης καταγράφει 2,75 δισεκατομμύρια κτίρια
- Ο Τραμπ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων: “Ο Ρομπ Ράινερ είχε Σύνδρομο Διαταραχής Τραμπ – Πολύ κακός”, vid
- Συγκλονιστικό το παρασκήνιο: Ρωσικοί ισχυρισμοί για τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις
- Η ακρίβεια “φρενάρει” τις χριστουγεννιάτικες αγορές των Ελλήνων – Το 95,1% δηλώνει ότι θα επηρεαστεί
- Έργα τέχνης και έπιπλα από την έπαυλη του Τζέφρι Έπστιν πωλήθηκαν σε δημοπρασία
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









