Με επίδοση 8 μέτρα και 48 εκατοστά στη δεύτερη προσπάθειά του, ο 25χρονος Μίλτος Τεντόγλου έγραψε Ιστορία στο Παρίσι αφού είναι ο δεύτερος που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις που είχε τέσσερα συνεχόμενα από το 1984 έως το 1996.
Ταυτόχρονα, ο Μίλτος γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που κατακτά συνεχόμενα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και ο πρώτος γενικότερα στον 21ο αιώνα, αφού προηγήθηκε ο αρσιβαρίστας Πύρρος Δήμας, με τρία χρυσά από το 1992 έως το 2000.
Η Ελλάδα πανηγυρίζει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 7ο συνολικά μετάλλιο (1 ασημένιο – 5 χάλκινα) καταγράφοντας την 5η καλύτερη συγκομιδή της στα χρονικά, μετά την Αθήνα 2004 (16), το Σίδνεϊ 2000 (8), την Ατλάντα 1996 (13) και φυσικά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 με 47 μετάλλια.
Στα Γρεβενά και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία στήθηκε μια τεράστια γιγαντοοθόνη για τον μεγάλο τελικό και ο κόσμος συγκεντρώθηκε για να απολαύσει τον ιπτάμενο Έλληνα αθλητή που έκανε όλο τον πλανήτη να υποκλιθεί στο μεγαλείο του.
Όλη η πλατεία σηκώθηκε στο πόδι με τα παιδιά να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του και τους μεγαλύτερους να χειροκροτούν, όταν έκανε το πρώτο άλμα.
Συγγενείς, φίλοι και συντοπίτες του χρυσού Ολυμπιονίκη συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί για να στείλουν την θετική τους ενέργεια για την προσπάθεια του στο Παρίσι.
Ο δήμος Γρεβενών είχε φροντίσει να υπάρχουν κρουστά στην πλατεία και να δίνουν παλμό αλλά και ένα σόου με πυροτεχνήματα.
Παράλληλα το ρολόι στην Πλατεία Ελευθερίας και το δημαρχείο Γρεβενών συμβολικά φωταγωγήθηκαν στα χρώματα της ελληνικής σημαίας.
Ανάλογο ήταν το κλίμα και στην Πηγαδίτσα, το χωριού του χρυσού ολυμπιονίκη, όπου συντοπίτες του παρακολούθησαν τον αγώνα με αγωνία πανηγυρίζοντας στο τέλος για τον «χρυσό Μίλτο».
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Δείτε το “χρυσό” άλμα ΕΔΩ
(Με πληροφορίες από eleftherostypos. gr / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης