• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έρχονται τα πάνω-κάτω στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Τι αποφάσισε η UEFA;

Έρχονται τα πάνω-κάτω στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Τι αποφάσισε η UEFA;

Η έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA απομένει για την κατάργηση του κριτηρίου του κριτηρίου του εκτός έδρας γκολ σύμφωνα με τον Μάρτιν Ζίγκλερ των Times του Λονδίνου.

Η Επιτροπή διοργανώσεων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αποφάσισε την Παρασκευή (28/5), όπως ήταν αναμενόμενο με βάση τα ρεπορτάζ του τελευταίου διαστήματος, να μην ισχύει το κριτήριο μετά από 56 χρόνια. Η συζήτηση για την κατάργηση ή μη του άρθρου 20. 01 δεν ξεκίνησε τώρα.

Το τελευταίο διάστημα απλά εντάθηκε με τα άδεια γήπεδα και τις ουδέτερες έδρες λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται για την αναχαίτιση του κορονοϊού.

Το κριτήριο του εκτός έδρας γκολ εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 1965-66 στο Κύπελλο Κυπελλούχων – διοργάνωση που δεν υπάρχει πια – και από το 1969 μέχρι και σήμερα εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση με άμεση εφαρμογή (από την επόμενη κιόλας σεζόν) γεγονός που θα φέρει επανάσταση στο ποδόσφαιρο, σε σχέση με όσα γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια.

(Gazzetta – φωτο: pexels)