Έρχονται αλλαγές σε κανονισμούς στο ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ

Το Αμερικανικό Major League Soccer (MLS) θα είναι μεταξύ πολλών πρωταθλημάτων των ΗΠΑ που θα ξεκινήσει πιλοτικά νέο κανονισμό.

Ο κανονισμός αφορά τις έξτρα αλλαγές στους αγώνες, έπειτα από τραυματισμούς αθλητών στο κεφάλι (διάσειση), όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (05/04) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Η ποδοσφαιρική αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών, μαζί με μια ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εκπροσώπους οργανισμών όπως το MLS και το National Women’s Soccer League, συμφώνησαν να εφαρμόσουν τον κανόνα που θα επιτρέπει στις ομάδες δύο επιπλέον αλλαγές σε ενδεχόμενο χτύπημα αθλητή στο κεφάλι, ανεξάρτητα από τον αριθμό των αλλαγών που θα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί.

Το IFAB, σώμα που οριοθετεί τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, έδωσε το «πράσινο φως» τον περασμένο Δεκέμβριο για μία δοκιμή του νέου κανονισμού. «Η υιοθέτηση αυτού του νέου κανονισμού είναι ένα σημαντικό βήμα καθώς συνεχίζουμε έχουμε ως προτεραιότητά μας την ασφάλεια των παικτών», τόνισε σε δήλωση ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της ποδοσφαιρική ομοσπονδίας των ΗΠΑ Τζορτζ Τσιάμπας.

«Ήταν κομβικό να έρθουμε κοντά με τα επαγγελματικά πρωταθλήματά μας και να προχωρήσουμε σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία των παικτών μας. Έχουμε εργαστεί σκληρά για να αναδείξουμε τη σημασία και την επικινδυνότητα που έχουν οι τραυματισμοί στο κεφάλι στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια κι αυτή η αλλαγή πρέπει να συμβάλει σημαντικά στην προστασία των παικτών, που ενδέχεται να έχουν υποστεί μία διάσειση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα».

Ο κανόνας τέθηκε σε ισχύ κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου SheBelieves του 2021 τον Φεβρουάριο, ενώ και το πρωτάθλημα της Premier League και η Super League γυναικών έχουν ήδη μπει σ’ αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα του νέου κανονισμού.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί