Έρχεται το νέο, πιο οικονομικό VAR: Με λάπτοπ αντί μόνιτορ και χωρίς γραμμές οφσάιντ

Το VAR έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, ωστόσο φαίνεται πως ήρθε η ώρα για την πρώτη εναλλακτική.Όπως αναφέρουν οι Times, η EFL εξετάζει το ενδεχόμενο να εισαχθεί σε Championship, League One, League Two αλλά και στη Super League γυναικών η νέα, πιο οικονομική version του συστήματος βίντεο, η οποία θα βοηθά […]

Το VAR έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, ωστόσο φαίνεται πως ήρθε η ώρα για την πρώτη εναλλακτική.
Όπως αναφέρουν οι Times, η EFL εξετάζει το ενδεχόμενο να εισαχθεί σε Championship, League One, League Two αλλά και στη Super League γυναικών η νέα, πιο οικονομική version του συστήματος βίντεο, η οποία θα βοηθά στη μείωση των διαιτητικών λαθών αλλά δεν θα χρειάζεται τους ίδιους πόρους.
Πρόκειται για μία σειρά από τέσσερις στύλους που θα καλύπτουν με κάμερες όλον τον αγωνιστικό χώρο, στέλνοντας εικόνα στο λάπτοπ του video assistant referee! Ο χρόνος που θα χρειάζεται για την εγκατάστασή τους; Γύρω στα 45 λεπτά…
Ξεχάστε, με λίγα λόγια, τα δωμάτια του VAR, την ώρα που δεν θα συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο οι… περιβόητες γραμμές του οφσάιντ.
«Θέλουμε να αποφεύγονται τα λάθη, όχι οι περιπτώσεις που είναι οφσάιντ… ένα νύχι» αναφέρουν πηγές από την EFL, με το κόστος του παραπάνω συστήματος να είναι πολύ μικρότερο του κλασικού VAR.
Τεστ έχουν γίνει ήδη στην Ολλανδία, με το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) να συνεδριάζει στις 3 Μαρτίου και να αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την χρήση του – η οποία πάντως δεν προβλέπεται να γίνει νωρίτερα από το 2023.

SPORTFM

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί