Έρχεται συμμαχία «γιγάντων» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο; Τι θα αλλάξει από το 2024

Ισπανικό Μέσο κάνει λόγο για συμμαχία των UEFA-FIFA κόντρα στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, αλλά και για αλλαγές στο Champions League.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η FIFA πριν λίγες μέρες, με τις οποίες προειδοποιούσε τους ποδοσφαιριστές πως όποιοι αγωνιστούν στη European Super League δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Μουντιάλ, δείχνει ότι υπάρχει ανησυχία. Και επειδή υπάρχει ανησυχία, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία και η ευρωπαϊκή αποφάσισαν να συμμαχήσουν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Cope, οι FIFA και UEFA αποφάσισαν να συμμαχήσουν για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο ενός μεγάλου, κλειστού πρωταθλήματος των μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες Αγγλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας, εκπροσωπώντας την UEFA, είναι σε συζητήσεις με Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σχετικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στο Champions League.

Αλλαγές που θα αφορούν τη δεκαετία 2024-34 και θα έχουν ως στόχο να αυξηθούν τα χρήματα που θα μοιράζονται οι ομάδες, αφού αυτό είναι που τις ενδιαφέρει πρώτα και πάνω απ’ όλα.

(newsbeast)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί