Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός!

Χθες το βράδυ οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 2-1 και απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι είναι ανώτεροι από τους αντιπάλους τους. Μια ιστορική νίκη, αφού με αυτό το τρίποντο οι Πειραιώτες επέστρεψαν στον θρόνο τους, ενώ παράλληλα για πρώτη φορά στην ιστορία τους κέρδισαν Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ μέσα σε μια εβδομάδα! […]

Χθες το βράδυ οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 2-1 και απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι είναι ανώτεροι από τους αντιπάλους τους. Μια ιστορική νίκη, αφού με αυτό το τρίποντο οι Πειραιώτες επέστρεψαν στον θρόνο τους, ενώ παράλληλα για πρώτη φορά στην ιστορία τους κέρδισαν Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ μέσα σε μια εβδομάδα!

Συγκεκριμένα, στις 21/6 η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κέρδισε με 3-0 τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, ενώ την περασμένη Τετάρτη νίκησε τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο με 2-0 και πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου. Χθες, όπως προαναφέραμε, επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και σφράγισε με εμφατικό τρόπο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ποτέ στα 60 χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, στα οποία κρατείται αρχείο και μπορούμε να γνωρίζουμε τι έχει συμβεί, δεν έχει ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο. Δηλαδή, ο Ολυμπιακός να κερδίσει μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας τους τρεις μεγάλους αντιπάλους του.

Τρεις φορές στο παρελθόν είχε συμβεί ο Ολυμπιακός να αγωνιστεί μέσα σε μία εβδομάδα με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να κάνει το 3/3. Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 1967 είχε αντιμετωπίσει τους δύο Δικεφάλους και το Τριφύλλι, αλλά είχε γνωρίσει ισάριθμες ήττες. Εκτός έδρας από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ με 1-0 και εντός έδρας από την ΑΕΚ με 4-1.

Το 1999 η συγκομιδή του Ολυμπιακού ήταν καλύτερη, αλλά και πάλι οι Πειραιώτες δεν έκαναν το απόλυτο. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει εντός έδρας τον ΠΑΟΚ με 4-1, εκτός έδρας την ΑΕΚ με 2-0, αλλά είχαν ηττηθεί στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό με 2-0.

Τέλος, τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός τους αντιμετώπισε και τους τρεις σε διάστημα μιας εβδομάδας ήταν τον Μάρτιο του 2000. Τότε είχε φέρει ισοπαλία εντός έδρας με την ΑΕΚ (0-0), είχε κερδίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-0 και είχε φέρει ισοπαλία εντός έδρας, 2-2 με τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε κάτι ανεπανάληπτο, με τον Πορτογάλο και τους παίκτες του να γράφουν ιστορία. Ο Ιβηρας το επανέλαβε και χθες, στόχος του είναι ο Ολυμπιακός να κατακτήσει αήττητος το πρωτάθλημα. Να γραφτεί μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου και να σφραγιστεί με τον καλύτερο τρόπο η ανωτερότητά του.

Από to10.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί