Η πρόεδρος της JMA, Γιοσιτάκε Γιοκοκούρα, σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, είπε πως θα είναι πολύ δύσκολο για το Τόκιο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου, εκτός εάν υπάρχει αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
«Δεν λέω ότι η Ιαπωνία πρέπει ή δεν πρέπει να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ότι θα είναι δύσκολο να το κάνει», ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους. Ο Γιοκοκούρα κάλεσε επίσης την Ιαπωνία να αυξήσει τις εξετάσεις κορωνοϊού, οι οποίες είπε ότι δεν ήταν αρκετά διαδεδομένες για να κρίνουν εάν τα ποσοστά μόλυνσης στη χώρα μειώθηκαν, ενώ ανέφερε επίσης την έλλειψη υγειονομικού υλικού για τη διάδοση του ιού στα νοσοκομεία. Την ίδια άποψη είχε εκφράσει πρόσφατα και η πρόεδρος του τμήματος παγκόσμιας υγείας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Ντεβί Σριντάρ στο BBC.
Η αναβολή ενός έτους των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία είχε ήδη ξοδέψει 13 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία της διοργάνωσης.
(iefimerida – φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πολωνία σε Ε.Ε.: Σταματήστε τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου
- Δύσκολες στιγμές στη Γαλλία: Παραλύει αύριο η χώρα λόγω απεργιών
- Η ΕΛΑΣ επικοινώνησε με την οικογένεια Αντετοκούνμπο μετά το απειλητικό μήνυμα που δέχθηκε από Τούρκο
- Τους πήραν χαμπάρι! Παγκόσμιος περίγελος το ΝΑΤΟ μετά την απάτη με την «εισβολή ρωσικών drones», video
- Ρωσία σε Ε.Ε.: «Με τις συνεχείς κυρώσεις δεν πετυχαίνετε τίποτα»
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι όλοι οι αστυνομικοί για το έλλειμμα άνω των 700.000 που αποκαλύφθηκε το 2022
- Φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα στο Καματερό – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
- ΤτΕ: “Ανέβασε στροφές” η αγορά ακινήτων το β΄τρίμηνο 2025 – Νέα άνοδος των τιμών κατά 7,3%
- ΥΠΕΘΟ: Παράταση έως 11 Σεπτεμβρίου 2026 για την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων
- Οι αργίες και οι διακοπές του νέου σχολικού έτους
Κύρια Θέματα

















