Διαμαντίδης για Σπανούλη: «Σπουδαίος παίκτης και για εμένα σπουδαίος συμπαίκτης»

Αιφνιδιασμένος από την απόφαση του Βασίλη Σπανούλη να σταματήσει το μπάσκετ έδειξε να είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, όταν επικοινωνήσαμε μαζί του για την είδηση της αποχώρησης του επί σειρά ετών συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική ομάδα.

Έγραψαν μαζί μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, κατακτώντας με την Εθνική ομάδα το χρυσό μετάλλιο του 2005 στο Ευρωμπάσκετ και φτάνοντας στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος ένα χρόνο αργότερα. Ο ΔημήτρηςΔιαμαντίδης μετά από τον αρχικό του αιφνιδιασμό, είπε για την αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη από τα γήπεδα: «Ένα πάρα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, υπήρξε ο Βασίλης για το ελληνικό μπάσκετ.

Έδωσε πάρα πολλά και πρόσφερε με την παρουσία του στην προσπάθεια που κάναμε επί σειρά ετών για να αναδείξουμε και πάλι στην πρώτη σειρά της Ευρώπης και του κόσμου το ελληνικού μπάσκετ. Μαζί με τον Νίκο Ζήση, είναι οι τελευταίοι από την φουρνιά μας, που ακόμα έπαιζαν και που πάλευαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ως παίκτης υπήρξε πολύ σπουδαίος ο Βασίλης δε χρειάζεται να το πω εγώ. Μιλούν για αυτόν τα επιτεύγματα του όλα αυτά τα χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους.

Ήταν ένας σπουδαίος παίκτης και επίσης για εμένα ένας σπουδαίος συμπαίκτης! Στην κοινή μας πορεία καταφέραμε πολλά και θα μου μείνουν αξέχαστα. Αιφνιδιάζομαι που ακούω τώρα για την απόφαση του και του εύχομαι ότι καλύτερο. Κλείνει ένα κεφάλαιο μεγάλο για το ελληνικό μπάσκετ».

(Χρήστος Σωτηρακόπουλος, bankingnews.gr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί