Διαφορετικές υποθέσεις εκείνη της ΑΕΚ και η παρούσα του Ολυμπιακού

Γνωστοποιήθηκε χθες η έκθεση της Αστυνομίας για όλα όσα συνέβησαν στο ματς μ την Παναχαϊκή και προκάλεσαν 15λεπτη διακοπή λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Πρώτον, όπως και στην έκθεση για την ΑΕΚ, έτσι και για τον Ολυμπιακό, δεν αναφέρεται πουθενά τραυματισμός αστυνομικού. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δύσκολα ο Ολυμπιακός θα γλίτωνε το -3.

Πέρα από αυτό, υπάρχει μια τεράστια διαφορά συγκριτικά με την ΑΕΚ. Η έκθεση για το ΟΑΚΑ έκανε λόγο για μολότοφ, μάρμαρα και κάθε λογής αντικείμενο, κάτι το οποίο ερμηνεύτηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League ως «βιαιπραγία».

Η έκθεση για το Παμπελοποννησιακό κάνει λόγο για «ρίψεις αντικειμένων».

Το πρωί της Τρίτης υπήρξε διαρροή ότι ο Ολυμπιακός κλήθηκε σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με βάση σε απολογία με το άρθρο 15, παράγραφος 4β. του Πειθαρχικού Κώδικα, το άρθρο δηλαδή με βάση το οποίο κλήθηκε και η ΑΕΚ.

Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται αφαίρεση τριών βαθμών εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Αντιθέτως, όπως προαναφέρθηκε, η έκθεση για το Παμπελοποννησιακό κάνει λόγο για «ρίψεις αντικειμένων».

Ο μόνος κίνδυνος που ελλοχεύει ο κίνδυνος για τον Ολυμπιακό είναι να υπάρξει διαφορετική ερμηνεία από τον δικαστή. Αν δηλαδή οι «ρίψεις αντικειμένων» ερμηνευτούν ως «βιαιοπραγία», οι Πειραιώτες κινδυνεύουν βάσει του άρθρου με το οποίο κλήθηκαν με αφαίρεση τριών βαθμών.

Σε μία τέτοια ακραία περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι»θα επιδιώξουν να εφαρμοστή η αφαίρεση βαθμών στον όμιλο του Κυπέλλου.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...