«Χρυσός» ο Μίλτος Τεντόγλου στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε ξανά πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου στο μήκος, πετυχαίνοντας την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο με άλμα στα 8,35 μέτρα.

Στον τελικό του αγωνίσματος, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που γίνεται στο Τορούν, ο 23χρονος «χτύπησε» από νωρίς, όπως έκανε και την Πέμπτη στον προκριματικό, όταν πήρε με ένα άλμα την πρόκριση (8,04 μ.).

Στην πρώτη του προσπάθεια στον τελικό προσγειώθηκε στα 8,35 μ., μόλις τρία εκατοστά κάτω από το ατομικό του ρεκόρ, για να βάλει τα θεμέλια για τη διατήρηση του τίτλου του, πετυχαίνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Ο Τομπίας Μόντλερ έβαλε τα δυνατά του για να ξεπεράσει τον Τεντόγλου και στην τρίτη του προσπάθεια προσγειώθηκε στα 8,31 μέτρα. Αν και η επίδοσή του αποτελεί νέο ρεκόρ Σουηδίας, δεν ήταν αρκετή για να «ρίξει» τον Έλληνα πρωταθλητή από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Έτσι, όπως και στη Γλασκώβη πριν από δύο χρόνια, ο Μόντλερ πήρε το αργυρό μετάλλιο πίσω από τον Έλληνα αντίπαλό του.

Ο Τεντόγλου δεν έκανε τη δεύτερη και την τρίτη προσπάθεια στον τελικό, προκειμένου να προφυλάξει το γόνατό του λόγω ενοχλήσεων που είχε, ενώ το τέταρτο και το πέμπτο άλμα του ήταν άκυρα. Παρόλα αυτά, το 8,35 μ. της πρώτης προσπάθειας αρκούσε για να του χαρίσει το χρυσό, ενώ δεν έκανε το τελευταίο άλμα, αφού πλέον η νίκη του είχε κριθεί.

Έτσι, ο Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για δεύτερο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, διατηρώντας τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2019 στη Γλασκώβη. Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος έχει κατακτήσει τον ίδιο τίτλο και στον ανοιχτό στίβο, το 2018.

«Μάχη» έγινε και για το χάλκινο μετάλλιο. Μέχρι και την πέμπτη προσπάθεια ο Ουκρανός Βλάντισλαβ Μαζούρ ήταν στην τρίτη θέση με άλμα στα 8,14 μέτρα. Όμως, ο Φιλανδός Κρίστιαν Πούλι τον «πέταξε» από το βάθρο στην τελευταία του προσπάθεια, όταν προσγειώθηκε στα 8,24 μ., βελτιώνοντας το εθνικό ρεκόρ.

vradini/ photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί