• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Χαστούκι» της UEFA: Δεν θα γίνουν στην Αθήνα οι κληρώσεις Champions και Europa League

«Χαστούκι» της UEFA: Δεν θα γίνουν στην Αθήνα οι κληρώσεις Champions και Europa League

Οπως ανακοίνωσε η UEFA, η κλήρωση των ομίλων του Champions League και του Europa League,

αλλά και το Gala για τη βράβευση των κορυφαίων της περασμένης χρονιάς, δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά στην Αθήνα, αλλά στη Νιόν.

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι η αιτία που δεν θα αφήσει τους αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να έρθουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Με ανακοίνωσή της, η UEFA έκανε γνωστό πως οι εκδηλώσεις δεν θα γίνουν στην Ελλάδα, αλλά στη Νιόν της Ελβετίας!

Η ανακοίνωση της UEFA
«Μετά από συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές, η UEFA ανακοινώνει την απόφασή της να αλλάξει τοποθεσία για τις εκδηλώσεις της νέας σεζόν από την Αθήνα στη Νιόν στις 1 και 2 Οκτωβρίου. Στις εκδηλώσεις είναι οι κληρώσεις των ομίλων του Champions League και του Europa League, όπως επίσης και τα βραβεία για τους καλύτερους παίκτες και προπονητές για τη σεζόν 2019/20.

Βλέποντας την παγκόσμια κατάσταση και τους χειρισμούς για την πανδημία από τις ελληνικές αρχές, όλες οι μεριές συμφώνησαν πως η ύψιστη προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία και πως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν θα ήταν εφικτό να διοργανωθεί το συγκεκριμένο event με τόσους προσκεκλημένους στην Αθήνα, καθώς θα παραβίαζε τους δημόσιους κανόνες υγείας.

Το event θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας, θα έχει παγκόσμια κάλυψη και θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών (χωρίς εκπροσώπους ομάδων και δημοσιογράφους, αλλά μόνο με τους νικητές).

Πέμπτη 1η Οκτωβρίου (19:00 ώρα Ελλάδας)
Κλήρωση των ομίλων του Champions League για τη σεζόν 2020/21 και βραβεία για την σεζόν 2019/20
Παρασκευή 2 Οκτωβρίου (14:00 ώρα Ελλάδας)
Κλήρωση των ομίλων του Europa League για τη σεζόν 2020/21 και ανάδειξη του καλύτερου παίκτη για το Europa League της σεζόν 2019/20
Η UEFA θέλει να ευχαριστήσει τις ελληνικές αρχές και το Ιδρυμα ”Σταύρος Νιάρχος” για την εκπληκτική δουλειά και αφοσίωση που έδειξαν για να διοργανώσουν το συγκεκριμένο event. Η UEFA ανυπομονεί να επιστρέψει στην Ελλάδα για κάποια μελλοντικά event τα επόμενα χρόνια».

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)