Champions League: Άξια πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι με 0-1 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι – ΒΙΝΤΕΟ

Ο τελικός του Champions League 2021 έβγαλε μεγάλη νικήτρια την Τσέλσι η οποία επικράτησε με 0-1 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, στο «Ντραγκάο» του Πόρτο κι έγινε η νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης.


Ένα θαύμα διεκδίκησε η Μάντσεστερ Σίτι που βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 42ο λεπτό. Το θαύμα όμως δεν συνέβη ποτέ και το γκολ του Έντερσον σε κενή εστία ήταν αρκετό για την ομάδα του Τούχελ για να βγει νικήτρια του μεγάλου τελικού.

Ήταν ο τρίτος αγγλικός «εμφύλιος» σε τελικό του Champions League, με τη Μάντσεστερ Σίτι μετά τον τίτλο της Premier League να διεκδικεί το βαρύτιμο τρόπαιο.

Τρόπαιο που τελικά σήκωσε για δεύτερη φορά στην ιστορία της η Τσέλσι, εννέα χρόνια μετά τον θρίαμβο επί της Μπάγερν στο Μόναχο.

Όσα έγιναν στον τελικό του Champions League 2021

Σε ένα ματς με λίγες, αλλά εντυπωσιακές φάσεις, η Σίτι μπήκε με επιθετικές διαθέσεις και στο 8ο λεπτό απείλησε όταν ο Στέρλινγκ έφυγε κάθετα ανάμεσα στα αντίπαλα μπακ.Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση όταν ο Μάουντ έστρωσε για τον Βέρνερ που δεν ολοκλήρωσε τη φάση.

Η Τσέλσι άρχισε να παίρνει μπρος ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα και σφραγίζοντας την άμυνα της, υποχρεώνοντας τη Σίτι να αναζητά πώς να γίνει επικίνδυνη. Η κρίσιμη στιγμή ήρθε στο 42ο λεπτό όταν σε επίθεση που ξεκίνησε από τον Μεντί, ο Τσίλγουελ έστρωσε στον Μάουντ που έβγαλε φανταστική μπαλιά στον Χάβερτς. Ο Γερμανός ξεπέρασε τον τερματοφύλακα και πλάσαρε στην κενή εστία σημειώνοντας το πρώτο του γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η Σίτι βρέθηκε να κυνηγά το γκολ της ισοφάρισης, όμως το απροσπέλαστο τείχος άμυνας που είχε υψώσει η Τσέλσι δεν έσπασε. Αντίθετα, ήταν ο Γκουαρδιόλα που είδε να τραυματίζεται ο καλύτερός του παίκτης, Κέβιν Ντε Μπρόινε, ύστερα από σύγκρουση με τον Ρούντιγκερ.

Ο τεχνικός έβαλε στη θέση του τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, ενώ χρησιμοποίησε τον Φερναντίνιο αντί του Μπερνάρντο Σίλβα και ο Σέρχιο Αγουέρο αντί του Στέρλινγκ. Μάταιτη ήταν η προσπάθειά να δώσει ώθηση στη Σίτι.Αντίθετα, στο 73ο λεπτό ο Κρίστιαν Πούλισικ έχασε απίστευτη ευκαιρία για να κλειδώσει τη νίκη.

Τα λεπτά κυλούσαν και η Σίτι κατόρθωσε να απειλήσει μόλις στο… 97ο λεπτό με σουτ άουτ του Μαχρέζ.Ο διαιτητής Αντόνιο Μιγέλ Ματέου Λαόθ σφύριξε τη λήξη με τον Τούχελ σε έξαλα πανηγύρια και τον ιδιοκτήτη των Λονδρέζων, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, να χαμογελά.

(Sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί