Αυτός είναι ο συγκινητικός λόγος που ο Κριστιάνο Ρονάλντο πάει κόντρα στη μόδα των τατουάζ

Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιρικοί και μη λόγοι για να συμπαθεί ή να αντιπαθεί κάποιος τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως όλοι συμφωνούν πως έχει να επιδείξει μεγάλο φιλανθρωπικό έργο.


Για παράδειγμα, όταν πούλησε το «Χρυσό Παπούτσι» (σ.σ. Βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο στον παίκτη με τα περισσότερα γκολ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα) που κατέκτησε το 2011 έναντι του μυθικού ποσού του 1,4 εκατ.ευρώ, τα έκανε δωρεά για να χτιστούν σχολεία στη Γάζα.

Το 2015 μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Νεπάλ λέγεται πως έδωσε σχεδόν 6 εκατ.ευρώ στο ίδρυμα «Save the Children».

Αυτό όμως που κάνει επισταμένως και με ευλάβεια είναι το ότι δίνει αίμα τακτικά.

Γι’ αυτό δεν έχει τατουάζ

Ο Ρονάλντο είναι τόσο δοσμένος σε αυτό τον σκοπό, ώστε γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχει στο κορμί του κανένα τατουάζ, για να μπορεί να δίνει αίμα όποτε μπορεί.

​Όσοι έχουν τατουάζ, φυσικά και μπορούν να είναι αιμοδότες, όμως από τη στιγμή που κάνεις τατουάζ, απαγορεύεται να δώσεις αίμα για τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος μόλυνσης (σ.σ. Σε άλλες χώρες το περιθώριο είναι τέσσερις μήνες).

Τον Νοέμβριο του 2011 ο Ρονάλντο ήταν με τους άλλους του συμπαίκτες στην εθνική Πορτογαλίας, καθώς προετοιμάζονταν για το κρίσιμο μπαράζ με τη Βοσνία για την πρόκριση στο EURO 2012.

Ανήμερα του αγώνα, ο συμπαίκτης του Κάρλος Μαρτίνς μαθαίνει το δυσάρεστο μαντάτο: Ο τριών ετών γιος του Γκουστάβο, που έπασχε από μυελική δυσπλασία, χρειαζόταν επειγόντως μεταμόσχευση μυελού των οστών.

«Όταν ήταν μαζί μας ο Κάρλος στην εθνική, μας είπε για το πρόβλημα του γιού του και όλοι δείξαμε ενότητα για να τον βοηθήσουμε, επειδή ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση» έχει πει ο Ρονάλντο σχετικά με το τι ήταν αυτό που τον έχει κάνει τόσο ευαισθητοποημένο.

«Το έκανα πριν από χρόνια και θα το ξανάκανα αν ήταν ανάγκη, επειδή είναι μια πολύ δύσκολη αρρώστια για τα παιδιά» πρόσθεσε,

«Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά δίνοντας αίμα. Κάθε δωρεά βοηθάει μέχρι και τρεις ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είτε για επείγοντα περιστατικά είτε για μακροχρόνιες ασθένειες», τόνισε ο Ρονάλντο που ενθαρρύνει τον κόσμο να γίνουν αιμοδότες, με τον ίδιο να δίνει το καλό παράδειγμα.

(sputniknews – φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί