Αυτό είναι το πλάνο του Γ.Βασιλειάδη για τη νέα Superleague

Συμβιβασμός Γ.Βασιλειάδη και Λίγκας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε καταθέσει την πρότασή του στην διοργανώτρια αρχή της πρώτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας για την διεξαγωγή του μεθεπόμενου πρωταθλήματος, από την σεζόν 2019-’20 με την συμμετοχή 12 ομάδων. Μάλιστα, είχε θέσει τον συγκεκριμένο αριθμό συλλόγων ως απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική στήριξη του πρωταθλήματος, βάσει τηλεοπτικού συμβολαίου.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην «Live Sport» τις τελευταίες ώρες υπάρχει μία μικρή… υποχώρηση από τον Γιώργο Βασιλειάδη, καθώς είναι θετικός στην διεξαγωγή πρωταθλήματος με 14 ομάδες. Συγκεκριμένα, το πλάνο που υπάρχει από την διοργανώτρια αρχή, αναφέρει πως το φετινό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με την συμμετοχή 16 ομάδων, οι οποίες θα μειωθούν σε 14 για το νέο πρωτάθλημα στην Super League 1, ενώ θα δημιουργηθεί η Super League 2 με 12 ομάδες, όσες θα έχει και η Football League.

Η συγκεκριμένη πρόταση θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, την Τετάρτη (11/7), με τις ΠΑΕ να καλούνται να επικυρώσουν την πρόταση, αλλά και να δεσμευτούν πως για εισπράξουν το ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ, σε βάθος πενταετίας, θα πρέπει να τηρηθούν μερικές προϋποθέσεις, όπως ο έλεγχος για το που καταλήγουν τα συγκεκριμένα χρήματα, τα επεισόδια, τις εμπρηστικές δηλώσεις, ενώ θα υπάρχουν μπόνους και για την ανάδειξη ταλέντων από τις ακαδημίες.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu