Αυτό δεν κατάφερε να το αλλάξει ούτε ο Πιτίνο, ήττα από την Τσεχία! Επιτακτική ανάγκη αξιοποίησης των γνώσεων του Αμερικανού που παραιτήθηκε…

...καθώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ομοσπονδία

Ολα πήγαν στραβά για την Εθνική Ελλάδας μπάσκετ στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά στον Καναδά, καθώς ηττήθηκε 97-72 από την «τρομακτικά» εύστοχη Τσεχία.

Οι Τσέχοι που απέκλεισαν χθες τον Καναδά βρέθηκαν σε απίστευτη ημέρα καθώς δεν… έχαναν σουτ σε όλο το παιχνίδι (63% ποσοστό ευστοχίας σε σουτ σε όλο το ματς). Η εξαιρετική τους απόδοση συνδυάστηκε από μια πολύ νωθρή αντίδραση από ελληνικής πλευράς η οποία βλέποντας τους αντιπάλους να ευστοχούν συνεχώς αδυνατούσε να βρει απαντήσεις σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα. Επιπροσθέτως, οι Ελληνες διεθνείς ήταν και απελπιστικά άστοχοι σε όλο το παιχνίδι, με την συντριβή να έρχεται αναπόφευκτα.

Ο Πιτίνο δεν μπόρεσε να αλλάξει την κλασσική ελληνική αδυναμία διαχείρισης μίας μεγάλης νίκης στο επόμενο παιχνίδι.

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του τελικού του προολυμπιακού τουρνουά του Καναδά ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τσεχία, ο Αμερικανός τεχνικός ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι αποχωρεί από τον πάγκο της γαλανόλευκης.

“Δεν υπάρχει μέλλον για εμένα. Δεν είμαι πλέον ο ομοσπονδιακός προπονητής, ήταν μια μικρή θητεία για εμένα. Μου πήρε πολύ χρόνο, μου πήρε έξι εβδομάδες και έχω μια ομάδα πίσω στην πατρίδα μου. Ήταν μια συμφωνία για μία διοργάνωση. Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι στην ομοσπονδία, αλλά υπάρχουν καταπληκτικοί Έλληνες προπονητές και θα τους βοηθήσω, αλλά για εμένα ήταν μια συμφωνία για μία διοργάνωση”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρικ Πιτίνο:

“Δεν υπάρχει μέλλον για εμένα. Δεν είμαι πλέον ο ομοσπονδιακός προπονητής, ήταν μια μικρή θητεία για εμένα. Μου πήρε πολύ χρόνο, μου πήρε έξι εβδομάδες και έχω μια ομάδα πίσω στην πατρίδα μου. Ήταν μια συμφωνία για μία διοργάνωση. Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι στην ομοσπονδία, αλλά υπάρχουν καταπληκτικοί Έλληνες προπονητές και θα τους βοηθήσω, αλλά για εμένα ήταν μια συμφωνία για μία διοργάνωση.

Θα ήταν ευχής έργον, όταν πια υπάρξει ομοσπονδία, με την παρούσα διοίκηση πρωτοδικείου να καθυστερεί όσο μπορεί τις εκλογές, ο Ρικ Πιτίνο να αξιοποιηθεί από το ελληνικό μπάσκετ, αν όχι από την θέση του προπονητή, από την θέση του συμβούλου για να διδάξει στους Έλληνες προπονητές το μέλλον του μπάσκετ, την διαχείριση της ψυχολογίας και την αξιοποίηση παικτών!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί