Αυτά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης!!! ΣΟΚ στο ποδόσφαιρο!

Ποιά ομάδα δεν θα παίξει χωρίς κόσμο ούτε την Πέμπτη - Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων  με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας

Τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήδη είχαν διαρρεύσει, ανακοίνωσε την απόφαση για διεξαγωγή των αγώνων της Stoiximan Super League χωρίς θεατές αλλά και τιμωρία μίας εκ των τριών ελληνικών ομάδων που παίζουν εντός έδρας στην Ευρώπη την Πέμπτη!

Η εν λόγω κίνηση έρχεται μετά τα επεισόδια στο Ρέντη, με πολλούς να αναρωτιούνται γιατί ελήφθησαν αυτά τα μέτρα, καθώς δεν φαίνεται πως μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της βίας!

Εντύπωση προκαλεί δε το γεγονός πως δεν κλείνουν τα γήπεδα στο βόλεϊ, καθώς ο τραυματισμός αστυνομικού συνέβη έξω σε ένα από αυτά!

Επίσης μαζί με τα μέτρα κατά του αθλητισμού, έρχεται η εγκατάσταση καμερών και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων!

Ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε τα εξής μέτρα:

  • Διεξαγωγή όλων των αγώνων της Sl1 κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες (μέχρι 12 Φεβρουαρίου)
  • Κλειστά γήπεδα για τις β’ ομάδες Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
  • Κεκλεισμένων των θυρών το Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα την Πέμπτη για το Europa League (Σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι πρόκρισης της ελληνικής ομάδας στην επόμενη φάση της Ευρώπης! Μάλιστα μία ημέρα μετά, την Παρασκευή έχει αγώνα μπάσκετ στο ΣΕΦ, απέναντι από το γήπεδο Καραϊσκάκης, Ολυμπιακός-Βαλένθια, το οποίο θα γίνει με κόσμο)
  • Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στα γήπεδα των ομάδων της SL1
  • Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων  με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας
  • Αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων πέραν όσων προβλέπονται από την δικαιοσύνη

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου:

«Ένας νέος άνθρωπος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά από μια πράξη ωμής οπαδικής βίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στην αστυνομία γιατί συνελήφθη ο φυσικός αυτουργός του φρικτού εγκλήματος. Πίσω από αυτές τις πράξεις κρύβονται άλλοι, που τους υποθάλπτουν ή τους ανέχονται.

Δεν είναι το πρώτο έγκλημα οπαδικής βίας. Γνωρίζουμε την οργή της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως θα εξαντλήσει τις ενέργειες για ένα χρόνιο πρόβλημα και οι παρεμβάσεις θα είναι δυναμικές, δηλαδή θα προσαρμόζονται.

Οι έλεγχοι σε συνδέσμους πολλαπλασιάστηκαν, ενώ αυξήθηκαν οι σφραγίσεις σε παρά νομους συνδέσμους. Αυστηροποιείται το πλαίσιο αναστολών. Αποδείχτηκε πως απαιτούνται περαιτέρω παρεμβάσεις. Δεν θα την πληρώσουν ούτε οι αθλητές, ούτε οι φίλαθλοι.

Αποφασίζουμε τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες, το μέτρο αυτό θα τηρηθεί και στις ομάδες Β’ των ομάδων. Θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες.

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Στόχος η αποφυγή κινδύνων και η εξασφάλιση της δημόσιας τάξης. Θα εγκατασταθούν κάμερες υψηλής ευκρίνειας σε όλα τα γήπεδα και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Θα ανακοινωθεί μια σειρά από διοικητικά μέτρα, όπως αυτόματες κυρώσεις κατά σωματείων πέραν όσων προβλέπονται από την αθλητική δικαιοσύνη.

Εκ μέρους της κυβέρνησης θα ζητηθεί η αναβάθμιση της ποινικής έρευνας για φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εγκλημάτων αθλητικής βίας. Η ελληνική πολιτεία δεν θα επιδείξει καμία ανοχή και θα δούμε ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπτουν την εγκληματική δραστηριότητα. Δεν θα επιτρέψουμε να πληρώνουν εκατομμύρια φιλάθλων τη νοσηρή δράση ορισμένων. Δεν θα επιτρέψουμε σε στρατούς να μολύνουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας, σε όσους κινδύνεψαν ή έχασαν περιουσίες. Είναι σημαντικό να έχουμε στο πλευρό μας όσους επενδύουν στον αθλητισμό. Το πρόβλημα δεν είναι ενός ή δύο συλλόγων αλλά έχει μεγαλύτερη έκταση.

Πιστεύουμε πως τα μέτρα θα αποδειχτούν επαρκή για να αποφύγουμε την αποκτήνωση, αλλά αν χρειαστούν κι άλλα μέτρα, θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά. Όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε τη μάχη. Όσο ψηλά κι αν είναι αυτοί που την υποκινούν ή την ανέχονται».

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί