Η κυβέρνηση της Ουκρανίας επέκρινε τα σχόλια της μελλοντικής προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που άνοιξαν την πόρτα στην επιστροφή της Ρωσίας στους Αγώνες.
Οι Ρώσοι αθλητές έχουν απαγορευτεί να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες υπό τη δική τους σημαία από τον Φεβρουάριο του 2022.
Όμως η νέα Πρόεδρος της ΔΟΕ, Κίρστι Κόβεντρι, η οποία παίρνει την σκυτάλη από τον Τόμας Μπαχ τον Ιούνιο, δήλωσε προ ημερών ότι ήταν αντίθετη στην απαγόρευση συμμετοχής οποιωνδήποτε χωρών στους Αγώνες.
Μάλιστα φρόντισε να διαρρεύσει πως θα… κοιτούσε να ξεκινήσει μια «συζήτηση» για να επιτραπεί στη Ρωσία να επιστρέψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι το 2026.
Αυτό σημαίνει πως η ρωσική ολυμπιακή ομάδα ενδεχομένως να προλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Λος Άντζελες υπό τον Ντόναλντ Τραμπ!
Η πρώτη αντίδραση από το Κίεβο και συγκεκριμένα του Υπουργού αθλητισμού της Ουκρανίας, Γιούρι Μουζούκα, ήταν σφοδρή:
«Θα καλέσουμε τη διεθνή κοινότητα να απορρίψει κάθε προσπάθεια εξομάλυνσης της παρουσίας Ρώσων και Λευκορώσων πολιτών στον αθλητισμό όσο συνεχίζεται ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας.
Στη Ρωσική Ομοσπονδία, ο αθλητισμός είναι μέρος της κρατικής πολιτικής, δεν έχει καμία αυτονομία και οι αθλητές και οι αξιωματούχοι είναι μέρος της κρατικής μηχανής προπαγάνδας».
Από την πλευρά της η Μόσχα είδε με καλό μάτι τις προθέσεις της μελλοντικής προέδρου της ΔΟΕ, με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Υπουργό Αθλητισμού, Μιχαήλ Ντεγκτιάρεφ να τη συγχαίρει δημόσια
«Αναμένουμε ότι στην εποχή της νέα ηγεσίας, το Ολυμπιακό κίνημα θα γίνει ισχυρότερο και η Ρωσία θα επιστρέψει στο Ολυμπιακό βάθρο».
Τέτοιου είδους κινήσεις δείχνουν πως το κλίμα έχει αλλάξει συλλήβδην μετά τη σαρωτική νίκη της Ρωσίας τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στο… πεδίο των εντυπώσεων.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον εορτασμό του πρώτου χρόνου του Μουσείου «Σπίτι του Ελύτη» ο Ν. Δένδιας
- Βρετανία: Μόνο ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία για την επίθεση σε τρένο
- Αυτά είναι τα καταστήματα ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Η Τζένιφερ Λόρενς ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT…για αυτό το λόγο
- Το “τσιουάουα” Βέλγιο απειλεί ότι θα ισοπεδώσει την…Ρωσία! Επικό βίντεο
- Στα Βορίζια Ηρακλείου μεταφέρθηκε η σορός του 39χρονου θύματος του μακελειού
- Η Χαμάς ανακοινώνει ότι θα παραδώσει τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων απόψε στις 8 το βράδυ
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει ειδική αξιολόγηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μητροπόλεως
- Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις του μακελειού στα Βορίζια









