Συγκλονίζει παγκόσμιας εμβέλειας προπονητής: «Ζω με ακτινοβολίες, καθετήρες και σακούλες ούρων»

Ο Ολλανδός προπονητής, Λουίς Φαν Χάαλ, που έχει γράψει ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα, είναι πρωταγωνιστής σε ένα ντοκιμαντέρ για τον καρκίνο,

αποκαλύπτοντας τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε κατά το Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.

Θυμίζουμε πως ο ίδιος είχε κάνει γνωστό πως έπασχε από επιθετικό καρκίνο του προστάτη.

«Πάντα έδειχνα πολύ νέος, γι’ αυτό φαίνομαι τόσο καλά .Η μητέρα μου πέθαινε και μέχρι την τελευταία στιγμή είχε ένα πρόσωπο σαν λουλούδι. Κανείς δεν μπορούσε να δει ότι ήταν άρρωστη. Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα. Ή την ίδια τύχη… Ζω με την ασθένεια εδώ και κάτι παραπάνω από τρία χρόνια, με ακτινοβολίες, ενέσεις ορμονών, εγχειρήσεις, με καθετήρες και σακούλες ούρων. Είναι απίστευτο, αλλά μπορώ να το αντιμετωπίσω.

Το έχω καταφέρει, και μπόρεσα να το κάνω ακόμα και να δουλεύω κατά τη διάρκεια του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Νομίζω μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου τα κατάφερα ακόμα καλύτερα, επειδή είχα έναν στόχο. Και με τη διαδικασία του καρκίνου είναι το ίδιο όπως και με τη διαδικασία του να είσαι προπονητής, αναζητάς έναν στόχο. Για μένα ήταν θετικό να αντιμετωπίζω και τα δύο πράγματα.

Είμαι συνηθισμένος στο θάνατο. Γι’ αυτό ξέρω ότι ο θάνατος είναι μέρος της ζωής και μπορείς να τον αντιμετωπίσεις. Όταν άκουσα για πρώτη φορά ότι έχω καρκίνο, είπα: “Εντάξει, δεν είναι καλά νέα, αλλά καλύτερα να προσπαθήσω να κάνω κάτι γι’ αυτό”. Κάθε άνθρωπος μπορεί να αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο. Γι’ αυτό λέω: “Να είσαι ο εαυτός σου”».

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί