Ολυμπιακοί Αγώνες: «Βέτο» από τη Λετονία στη συμμετοχή Ρωσίας και Λευκορωσίας στο Παρίσι

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι αργούν ακόμη, αλλά ήδη έχει ξεκινήσει μεγάλη αντιπαράθεση για την πιθανή συμμετοχή της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στη διοργάνωση.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, έθεσε τις δύο χώρες εκτός όλων των αθλητικών διοργανώσεων, αλλά η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι ανοιχτή να συμπεριλάβει Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές ως ουδέτερους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Το γεγονός έφερε έτσι επίσημη αντίδραση από την πλευρά της Λετονίας, αφού ο εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας δήλωσε στο Reuters ότι σε αυτή την περίπτωση, οι Λετονοί δεν θα στείλουν τους δικούς τους αθλητές, στη διοργάνωση του Παρισιού.

«Αν χρειαστεί να πάρουμε μια απόφαση τώρα, φυσικά δεν θα πάμε σε τέτοιους Αγώνες. Αλλά οι Αγώνες του Παρισιού είναι ενάμιση χρόνο μακριά. Θα δούμε τι θα συμβεί στην Ουκρανία. Ελπίζουμε ότι ο ουκρανικός λαός θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και εμείς να βρεθούμε σε μια νέα κατάσταση», είπε ο εκπρόσωπός της μιλώντας στο Reuters.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, από την πλευρά του, προέτρεψε τη ΔΟΕ να απαγορεύσει τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στο Παρίσι. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού 2024 θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί από 28 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου.

Η Λετονία, η οποία συνορεύει με τη Ρωσία, είναι ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές της Ουκρανίας, μαζί με την Εσθονία και τη Λιθουανία.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik)

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί