Δύο μήνες μετά το “κλείσιμο” των γηπέδων στα παιχνίδια της Super League 1, οι αρμόδιοι Υπουργοί ενημερώνουν για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα νέα μέτρα ασφαλείας.
Τις ανακοινώσεις προλόγισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης:
«Μου ανατέθηκε η εντολή για να κάνω την πρώτη ενημέρωση πριν από 2 μήνες μετά από ένα τραγικό γεγονός. Ήταν μέτρα δυσάρεστα και δόθηκε ένα περιθώριο δύο μηνών στους υπουργούς και τις ομάδες για να προσαρμοσθούν».
Ακολούθως τον λόγο πήρε ο κ. Βρούτσης ανακοινώνοντας ότι το γήπεδο θα κλείνει οριστικά, αν υπάρχει οποιαδήποτε παράβαση της νέας νομοθεσίας, ενώ στη συνέχεια επισήμανε ότι «από τις 6 Μαρτίου, όποιο γήπεδο δεν έχει εγκαταστήσει κάμερες, δεν θα μπορεί να έχει οπαδούς».
Και συνέχισε:
«Εάν πέσει επικίνδυνο αντικείμενο στο γήπεδο, κλείνει αμέσως το γήπεδο από την επόμενη αγωνιστική. Δεν επηρέαζουμε το πρωτάθλημα, σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο, αλλά είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια. Η ποινή είναι συγκεκριμένη σε κάθε περίπτωση και προβλέπεται στο νέο νόμο. Δεν θέλουμε να κλείσει κανένα γήπεδο, αλλά αν δεν τηρούνται αυτά που προβλέπει ο νόμος οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές.
Αύριο υπάρχει συνάντηση με Σούπερ Λιγκ και Μπάσκετ Λιγκ που θα ενημερωθούν και θα πάρουν το ΦΕΚ για τις κάμερες… Δόθηκε αρκετός χρόνος σε όλους…Στις 9 Απριλίου η μεγάλη αλλαγή που λέγεται ταυτοπροσωπία των ανθρώπων που πηγαίνει στο γήπεδο και θα εξηγήσει ο κ. Παπαστεργίου».
Τι δήλωσε, παίρνοντας τον λόγο, ο Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης:
«Οφείλουμε όλοι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να βρεθούν οι οικογένειες στο γήπεδο…
Μέχρι σήμερα υπήρχε ηλεκτρονικό εισιτήριο… Όμως δεν γινόταν έλεγχος ταυτοπροσωπίας και δεν μπορούσε να γίνει αυτός ο έλεγχος από την αστυνομία και η λύση έρχεται από την τεχνολογία και το κινητό μας.
Η αγορά του εισιτηρίου γίνεται με τον ίδιο τρόπο αλλά εδώ θα μπει το gov wallet που χρησιμοποιούν ήδη 4 εκατ. Έλληνες…»:
freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παραβιάσεις της συμφωνηθείσας εκεχειρίας καταγγέλλει o πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου
- ΗΠΑ: Το ΝΑΤΟ “δοκιμάστηκε και απέτυχε” λέει ο Λευκός Οίκος
- Στη ΜΕΘ με βακτηριακή μηνιγγίτιδα 19χρονος φοιτητής στα Τρίκαλα – Προσπάθεια αποδιασωλήνωσής του αύριο
- Ποδόσφαιρο-Super League (Play Out 9-14, 2η αγωνιστική): Αυτή είναι η βαθμολογία
- Drone χτύπησε μεγάλο πετρελαιαγωγό στη Σ. Αραβία παρά την εκεχειρία
- Τότε ξεκινά στο Πακιστάν ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν
- Επανέρχονται τα δρομολόγια του Προαστιακού τις καθημερινές στο τμήμα αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια – αεροδρόμιο
- 5 τρόποι για να καταλάβετε αν ένα αυγό είναι χαλασμένο
- Στον απόηχο του ρωσικού ισχυρισμού – Τι θα γινόταν αν η ΕΕ αποκτούσε πυρηνικά όπλα;
- Νομικός γρίφος η υπηκοότητα ενός μωρού: Γεννήθηκε σε πτήση από Τζαμάικα προς Ν. Υόρκη!









