ΕΕΑ: Γιώργος και Νίκος Σαββίδης παραπέμπονται για το κακούργημα του εκβιασμού – Απαντούν με μηνύσεις

Η ΕΕΑ κάλεσε σε εξηγήσεις την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την παρουσία του Γιώργου Σαββίδη στο διοικητικό συμβούλιο και ο λόγος για τον οποίο ζήτησε αυτές τις εξηγήσεις έγινε τώρα γνωστός μέσω σχετικής ανακοίνωσης,

στην οποία αναφέρεται ότι οι Γιώργος και Νίκος Σαββίδης έχουν παραπεμφθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης για ηθική αυτουργία σε εκβίαση.

Η ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Νικόλαου Τζουλάκου, αναφέρει τα εξής…


«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέστειλε κλήση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στον Γεώργιο Σαββίδη για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 3 παρ. 1 εδ. β και 2 του ν. 2725/1999 («περί κωλυμάτων») σε συνδυασμό με το άρθρο 4 παρ. 1 εδ. α, 3, 7 και 14 του ν. 4809/2021, αναφορικά με το υπ. αριθμ. 303/24-06-2022 αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, με το οποίο παραπέμπονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης οι:
1) Γεώργιος Σαββίδης του Ιωάννη
2) Νίκος Σαββίδης του Ιωάννη
για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος από κοινού, σε απόπειρα τελεσθείσα με βία και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος και ζωής, καθώς και με βία και απειλή βλάβης της επιχείρησης και του επαγγέλματος του παθόντος κατ’ επάγγελμα.

Σύμφωνα με το προαναφερθέν άρθρο 3, παρ. 1 εδ. β του ν. 2725/1999, ο Γεώργιος Σαββίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπέβαλλε προς την Επιτροπή μας στις 24-07-2022, Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία βεβαιώνει ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό του κανένα κώλυμα από του νόμου προβλεπόμενα. Η Υπεύθυνη Δήλωση αυτή, ήταν εξ αντικειμένου ψευδής, σύμφωνα με το 303/24-06-2022 αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης».

Απαντούν με μηνύσεις οι Γιώργος και Νίκος Σαββίδης
Άμεση, πάντως, ήταν η αντίδραση από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία ενημέρωσε ότι οι Γιώργος και Νίκος Σαββίδης θα κινηθούν νομικά κατά της ΕΕΑ και συγκεκριμένα του προέδρου της, Νικόλαου Τζουλάκη, ο οποίος υπογράφει την παραπάνω ανακοίνωση, για διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Αυτό που λένε στον ΠΑΟΚ είναι πως η συγκεκριμένη υπόθεση των Γιώργου και Νίκου Σαββίδη δεν αφορά την ΠΑΕ, αλλά ότι είναι η ΕΕΑ αυτή που προσπαθεί να τα συνδέσει για να προκαλέσει πρόβλημα στον σύλλογο. Παράλληλα, στην ΠΑΕ λένε ότι η ΕΕΑ έχει κάνει λάθος με το να θεωρεί αμετάκλητο ένα βούλευμα σε ημερομηνία που δεν ήταν, απαντώντας έτσι στα περί ψευδής δήλωσης από τον Γιώργο Σαββίδη τον περασμένο Ιούλιο.

(Newsbeast – φωτο:eurokinissi)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί