Χαμός στις ΗΠΑ με τις ΞΑΦΝΙΚΕΣ καταρρεύσεις νεαρών αθλητών: “Μία θλιβερή υπενθύμιση στους γονείς”

Τι να φταίει, τι να φταίει...

Η πρόσφατη κατάρρευση του αθλητή του αμερικανού ποδοσφαίρου, Damar Hamlin, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δευτέρας το βράδυ έχει ανοίξει μία μεγάλη συζήτηση στις ΗΠΑ σχετικά με τους ΞΑΦΝΙΚΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ νεαρών αθλητών στις ΗΠΑ!

«Μία θλιβερή υπενθύμιση στους γονείς τους: Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε», γράφουν αμερικανικά μίντια, θίγοντας εμμέσως πλην σαφώς την…επιδημία ξαφνικών θανάτων που έχει πέσει όλως τυχαίως τα τελευταία 2 περίπου χρόνια.

Δεν είναι ακόμα σαφές τι ακριβώς προκάλεσε την καρδιακή πάθηση του παίκτη των Buffalo Bills.

Κάθε χρόνο, η ξαφνική καρδιακή ανακοπή σκοτώνει τη ζωή σε περισσότερα από 2.000 παιδιά και εφήβους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 3% έως 5% όλων των θανάτων σε παιδιά ηλικίας 5 έως 19 ετών.

«Όλοι διατρέχουν κάποιο πιθανό κίνδυνο», είπε ο Δρ. Gul H. Dadlani, επικεφαλής καρδιολογίας στο Nemours Children’s Health στο Ορλάντο της Φλόριντα. «Το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί σε έναν μαθητή γυμνασίου ή σε έναν μη αθλητή που είναι μόλις στο σπίτι.

Αν και μιλάμε για ΞΑΦΝΙΚΙΤΙΔΕΣ, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι υπάρχουν τρόποι να μειωθεί ο κίνδυνος ενός παιδιού να υποστεί μια δυνητικά θανατηφόρα καρδιακή ανακοπή.

Οι ετήσιες σωματικές αξιολογήσεις είναι ένας σημαντικός τρόπος για να εντοπιστούν οι καρδιακές ανωμαλίες πριν προκληθεί ξαφνική καρδιακή ανακοπή. Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας συνιστούν στους γονείς να προγραμματίζουν έναν έλεγχο για το παιδί τους κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχουν σε αθλήματα», μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί