• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απειλή της UEFA για ποινές λόγω European Superleague – «Κάποιοι νομίζουν πως η γη είναι επίπεδη»

Απειλή της UEFA για ποινές λόγω European Superleague – «Κάποιοι νομίζουν πως η γη είναι επίπεδη»

Για τις συνέπειες που θα έχουν οι ομάδες που προχώρησαν στην δημιουργία της European Superleague και κυρίως σε αυτές που το στηρίζουν ακόμα, παρά τις αντιδράσεις φορέων και φιλάθλων, μίλησε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, έπλεξε το εγκώμιο των φιλάθλων που αντέδρασαν άμεσα στην δημιουργία της European Superleague, ενώ προειδοποίησε με βαριές ποινές τις 12 ομάδες που συμμετείχαν στην ίδρυση του εγχειρήματος και κυρίως αυτές που -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- πιστεύουν ακόμα πως η γη είναι επίπεδη.

«Όλοι πρέπει να έχουν συνέπειες για ό,τι έκαναν και δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν έγινε τίποτα. Δεν μπορείς να επιχειρείς κάτι τέτοιο και να λες ‘τιμωρήθηκα, επειδή τώρα όλοι με μισούν’. Τα προβλήματά τους είναι συνέπεια των πράξεών τους. Αυτό που έκαναν δεν είναι σωστό και θα δούμε τις επόμενες μέρες τι θα κάνουμε. Για μένα υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά μεταξύ της στάσης των έξι αγγλικών ομάδων και των υπόλοιπων. Οι αγγλικές ομάδες αποχώρησαν πρώτες και παραδέχτηκαν πως έκαναν λάθος.

Χρειάζεται μεγαλείο για να το παραδεχτείς αυτό. Για μένα υπάρχουν τρία γκρουπ ομάδων σε αυτές τις 12: οι έξι αγγλικές που αποχώρησαν πρώτες, η Ατλέτικο, η Μίλαν και η Ίντερ μετά από αυτές και τέλος εκείνες (σ.σ. Ρεάλ, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα) που πιστεύουν πως η γη είναι επίπεδη και πως η European Superleague υπάρχει ακόμη. Είναι μεγάλη η διαφορά ανάμεσά τους. Όμως καθένας θα τεθεί προ των ευθυνών του. Με ποιον τρόπο, θα το δούμε. Δεν θέλω να μιλήσω για την πειθαρχική διαδικασία, αλλά πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως θα αποδοθούν ευθύνες με διαφορετικό τρόπο.


Με εξέπληξε η αντίδραση των φιλάθλων και όλης της ποδοσφαιρικής κοινότητας. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Η UEFA έκανε το καθήκον της, το ίδιο και οι ομάδες που ήταν στο πλευρό μας. Φυσικά έπαιξε ρόλο και η στάση της κυβέρνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όμως μακράν τον πιο σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι φίλαθλοι. Σε αυτές τις τρελές 48 ώρες μίλησα πολλές φορές με τον Μπόρις Τζόνσον και ήταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Μάθαμε πολλά από αυτή την κατάσταση.

Σίγουρα θα επιχειρήσουμε να μιλήσουμε με τους φιλάθλους και να ακούσουμε τις απόψεις τους, αλλά δεν είναι δυνατό να το κάνουμε με όλα τα γκρουπ φιλάθλων. Ακόμη και στην πατρίδα μου, τη Σλοβενία, κάποιες ομάδες έχουν δύο και τρία διαφορετικά τέτοια γκρουπ. Αυτή η κοινή προσπάθεια απέδειξε πως δεν είναι όλα προς πώληση, ότι δεν μπορείς να έρχεσαι με τα δισεκατομμύριά σου και να λες ‘δεν με νοιάζει η παράδοση, η ιστορία σας και όσα αγαπάτε, γιατί έχω αρκετά λεφτά για να σας αγοράσω όλους’. Αυτό δεν θα περάσει, με τίποτα!»