Ανίτα Άλβαρεζ: Τα πρώτα λόγια της αθλήτριας που έχασε τις αισθήσεις της στην πισίνα- Αποκλείστηκε από τους αγώνες (vid)

H αθλήτρια Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Ανίτα Άλβαρεζ προκάλεσε ανησυχία στον παγκόσμιο αθλητισμό,

όταν έχασε τις αισθήσεις της μέσα στην πισίνα, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στη Βουδαπέστη.

Η Αμερικανίδα κολυμβήτρια σώθηκε από την προπονητή της Αντρέα Φουέντες, η οποία την έβγαλε από το νερό και της έκανε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση μέχρι να φτάσουν οι γιατροί.


Η Άλβαρεζ μετά το περιστατικό μέσα από Instagram story δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία της.


«Σας ευχαριστώ όλους. Σύντομα θα δώσουμε μια πλήρη ενημέρωση. Αλλά στο μεταξύ να ξέρετε ότι είμαι καλά και υγιής! Εκτιμώ όλα τα μηνύματα υποστήριξης και ελπίζω όλοι να σεβαστούν ότι εγώ και η ομάδα μου έχουμε ακόμη δύο ημέρες στη διοργάνωση, για να εστιάσουμε εδώ στη Βουδαπέστη», έγραψε στο instagram η Άλβαρεζ.

Σύμφωνα με την USA Artistic Swimming (Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Κολύμβησης των ΗΠΑ), στην Αλβάρεζ δεν επιτράπηκε να αγωνιστεί λόγω των «ανησυχιών για την ασφάλεια της αθλήτριας» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κολύμβησης (FINA).

«Η Ανίτα είναι υγιής και εξετάστηκε ενδελεχώς από την ιατρική ομάδα. Πάει καλά και είναι ευγνώμων σε όλους για την υποστήριξή τους» αναφέρει η ανακοίνωση της USA Artistic Swimming.

Ο Άνταμ Αντράσκο, επικεφαλής της USA Artistic Swimming, ανέφερε πως «η Ανίτα είναι εκπληκτική αθλήτρια και δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι γι’αυτήν. Είναι ατυχές που δεν θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στους τελικούς της διοργάνωσης, όμως θα επιστρέψει στην πισίνα στο εγγύς μέλλον και θα μας εμπνεύσει όλους μας ξανά».

Σημειώνεται πως και πέρυσι, κατά τη διάρκεια προκριματικών αγώνων για τους Ολυμπιακούς, η Αλβάρες είχε λιποθυμήσει ξανά, με τη Φουέντες να της σώζει και πάλι τη ζωή.

cnn/ Lifo/ Με πληροφορίες από BBC/France24/ scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί