Αλλάζει το ποδόσφαιρο ο κορωνοϊός – Τι θα γίνει στην Ελλάδα

Τέλος στα παθιασμένα μαρκαρίσματα - Μέτρα σοκ σε αγώνες και προπονήσεις!

Ο κορωνοϊός σταμάτησε τα πάντα στον αθλητισμό, αλλά επειδή ο λαός δεν μπορεί χωρίς μπάλα (μαζί και εμείς), όλα δείχνουν πως είμαστε κοντά στο να αρχίσουν ξανά τα πρωταθλήματα, ανά τον κόσμο, μαζί λογικά και το Ελληνικό!

Η σέντρα όμως θα είναι διαφορετική από τις άλλες φορές.

Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί η Σουηδία! Παίκτες και προπονητές δεν θα υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό πριν από τις προπονήσεις και πριν από τους αγώνες. Η μόνη οδηγία προφύλαξης που έχει δοθεί είναι το… να μείνουν στο σπίτι τους αν έχουν συμπτώματα.

 Τι θα γίνει όμως στα μεγάλα πρωταθλήματα που αρχίζουν σε λίγο;

Αγγλία

Το αγγλικό πρωτόκολλο υγιεινής απαγορεύει τα τάκλιν στις προπονήσεις!

Επιπλέον, θα γίνεται απολύμανση σε σημαιάκια του κόρνερ, σε μπάλες, κώνους, επιφάνειες των γηπέδων.  Θα υπάρχουν φυσικά τεστ για τον κορωνοϊό, τα θα διεξάγονται δύο φορές κάθε βδομάδα και πριν από κάθε προπόνηση άπαντες θα θερμομετρούνται. Εκτός των άλλων, απαγορεύεται οι παίκτες να μπαίνουν μαζί στο ίδιο όχημα από και προς την προπόνηση.

Γερμανία

Γερμανική μπάλα θα δούμε όλοι το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, για να απολαύσουμε τους ποδοσφαιριστές, υπάρχει αυστηρό πρωτόκολλο υγιεινής και στην Bundesliga. Το πρωτόκολλο αναγκάζει τους ποδοσφαιριστές να κάνουν ντους στο σπίτι, ενώ στο σπίτι θα τρώνε τα γεύματα που τους δίνει η ομάδα. Στην προπόνηση οι παίκτες προσέχουν πολύ και δεν υπάρχουν επαφές και τάκλιν.

Λατινική Αμερική

Και όμως στην Λατινική Αμερική αποφάσισαν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα που περιλαμβάνουν ακόμα και το φτύσιμο ή την ανταλλαγή φανέλας!

Οι ομάδες που αγωνίζονται στα Copa Libertadores και Copa Sudamericana πήραν ένα πρωτόκολλο υγιεινής με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Δείτε:

Οι νέοι κανονισμοί με βάση την πανδημία COVID-19 έγιναν γνωστοί από την συνομοσπονδία (CONMEBOL):

  • Θα υπάρχει ιατρικό αρχείο ελέγχου παικτών και αξιωματούχων.
  • Υποχρεωτικό τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σύμφωνα με εκείνο που καθορίζεται στο πρωτόκολλο των γιατρών.
  • Η CONMEBOL μπορεί να ζητήσει επιπλέον δοκιμές τεστ για COVID-19 πριν τους αγώνες ή κατά τη διάρκεια περιόδων προπόνησης.
  • Οι παίκτες και οι αξιωματούχοι που αρνούνται να λάβουν ένα τεστ COVID-19 δεν θα αγωνίζονται.
  • Απαγόρευση στους παίκτες και τους αξιωματούχους να φτύνουν και να φυσούν τη μύτη τους στον αγωνιστικό χώρο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.
  • Απαγόρευση στους παίκτες και τους αξιωματούχους να φιλούν την μπάλα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα.

Αυτά δεν είναι τα μοναδικά, αφού υπάρχουν και άλλοι κανόνες υγιεινής που είναι:

  • Υποχρέωση των ποδοσφαιριστών και των αξιωματούχων να υποβάλλονται σε ελέγχους θερμομέτρησης πριν από το παιχνίδι.
  • Υποχρέωση για παίκτες και αξιωματούχους να χρησιμοποιούν μεμονωμένα μπουκάλια νερό ή ισοτονικά ποτά.
  • Απαγόρευση ανταλλαγής/διανομής μπλουζών ή οποιουδήποτε άλλου μέρους του ιματισμού τους με αντίπαλους ή συμπαίκτες ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για παίκτες και αξιωματούχους (και οι αναπληρωματικοί στον πάγκο).
  • Απαγόρευση στην ανταλλαγή σημαιών ή δώρων μεταξύ των δύο αρχηγών των ομάδων.
  • Σε περίπτωση που είναι ενεργοποιημένη η μίνι συνέντευξη και η συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μάσκα ή ασπίδα προσώπου.

Ελλάδα

Στην Ελλάδα υπάρχει η πληροφορία πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 15. Ιουνίου. Ακόμα δεν έχουν δοθεί σαφείς πληροφορίες για το πρωτόκολλο υγιεινής, καθώς η κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει προτεραιότητα το ποδόσφαιρο, αυτή την στιγμή. Εντούτοις, θα υπάρχουν προβλήματα κατά την επανέναρξη, καθώς τα άδεια γήπεδα θα κοστίσουν οικονομικά, ιδιαιτέρως στις μικρές ομάδες. Πέραν τούτου, υπάρχουν οι διαμάχες παραγόντων, οι οποίες καλά κρατούν!

Το ποδόσφαιρο λοιπόν γίνεται πιο σοφτ, λόγω του κορωνοϊού και πράγματα που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε, κατά την διάρκεια της μετάδοσης (σκληρά τάκλιν, φύσημα μύτης, ανταλλαγή φανέλας, παθιασμένα μαρκαρίσματα), μάλλον θα πρέπει να τα ξεχάσουμε!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί