• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αλέφαντος και Κούγιας πανηγυρίζουν νίκη κατά του Ολυμπιακού

Αλέφαντος και Κούγιας πανηγυρίζουν νίκη κατά του Ολυμπιακού

Πριν από 30 χρόνια τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα με το σήμερα, αρχής γενομένης από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακόςέμπαινε στην εποχή Κοσκωτά χωρίς να γνωρίζει ότι θα ακολουθήσει μια 10ετία αποχής από τον θρόνο του πρωταθλητή.

Ο Ηρακλής, από την πλευρά του, δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα ούτε αναγκαζόταν να υποστεί ταπεινώσεις, συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς.

Τότε ο «γηραιός» διέθετε στις τάξεις του τον μάγο της μπάλας Βασίλη Χατζηπαναγή και σπουδαίους άσους όπως ο Σάββας Κωφίδης ή ο Τόμας Ζούντμπι.

Κατά συνέπεια, η νίκη της 29ης Νοεμβρίου 1987 με 2-1 στο ΟΑΚΑ δεν προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση, δεδομένου ότι, ως επί το πλείστον, ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν με ποδοσφαιριστές β’ διαλογής.

Το Sport-Retro.gr είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο ματς με αφορμή τα γενέθλια του Χατζηπαναγή, όμως στην προκειμένη το ερέθισμα για τη δημιουργία του θέματος ήταν διαφορετικό.

Έπειτα από τη λήξη της αναμέτρησης της 8ης αγωνιστικής της Α’ Εθνικής, τα μέλη του Ηρακλή έγιναν μια αγκαλιά στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και πόζαραν για την αναμνηστική νικητήρια φωτογραφία.

Στο κέντρο ο προπονητής Νίκος Αλέφαντος και ακριβώς από κάτω του καθιστός ο νομικός σύμβουλος της ομάδας Αλέξης Κούγιας, δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα.

Τότε ο εκκεντρικός τεχνικός (και δηλωμένος φίλαθλος του Ολυμπιακού) διένυε τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Ηρακλή, ενώ ο γνωστός ποινικολόγος ήταν μόλις 36 ετών.

Να σημειωθεί ότι ο Κούγιας είχε πάρει μεταγραφή στον «γηραιό» το 1973, όμως ένα τροχαίο ατύχημα τον άφησε για περίπου 1,5 χρόνο εκτός γηπέδων και, κατ’ επέκταση, του στέρησε το δικαίωμα να καταγράψει καριέρα σε ανώτερο επίπεδο.

Από sportretro