Ακάθεκτος ο ιδιοκτήτης της Ρεάλ Μαδρίτης:«Επίσημα, κανείς δεν έχει φύγει ακόμα από την European Super League»

Με το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Super League να δείχνει πως απέτυχε, ο Φλορεντίνο Πέρεθ μίλησε στον ισπανικό σταθμό Cadena SER και αποκάλυψε πως ακόμα καμία εκ των δώδεκα ομάδων που ξεκίνησαν το πρότζεκτ δεν έχει αποχωρήσει κι επίσημα - άλλωστε προβλέπεται αποζημίωση εάν συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο ισχυρός άντρας της Ρεάλ Μαδρίτης δήλωσε επίσης απογοητευμένος από τις γενικευμένες αντιδράσεις, ενώ τόνισε πως «ακόμα κι αν δεν πετύχει αυτό το πρότζεκτ, θα υπάρξει κάποιο άλλο».

Μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

«Επίσημα δεν έχει φύγει κανείς. Και οι δώδεκα παραμένουν. Αν θα πρέπει να πληρώσουν; Φυσικά.

Με στενοχωρεί γιατί δουλεύαμε αυτό το πλάνο για τρία χρόνια. Το ισπανικό πρωτάθλημα δεν γίνεται να το ακουμπήσεις, είναι μέρος της ιστορίας. Το δε Champions League, είναι ξεπερασμένο και έχει ενδιαφέρον μετά τα προημιτελικά.

Είμαστε χαρούμενοι που ομάδες από διάφορες χώρες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες. Αλλά μόνο πέρυσι χάθηκαν 600 εκατομμύρια για τις δώδεκα ομάδες της ESL. Το υπάρχον φορμάτ δεν δουλεύει και βρήκαμε ένα άλλο. Βάλαμε κάτω τους αριθμούς και είδαμε πως μπορούμε να βγάλουμε περισσότερα χρήματα.

Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιθετικότητα, ήταν κάτι σχεδιασμένο. Όταν βγήκε η είδηση, ζητήσαμε να μιλήσουμε με UEFA και FIFA αλλά δεν μας απάντησαν. Έκαναν λες και σκοτώσαμε το ποδόσφαιρο.

Θέλω έναν μορφωμένο πρόεδρο στην UEFA, να μην μιλάει άσχημα όπως ο Τσέφεριν. Είμαστε στη δημοκρατική Ευρώπη, αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν πια. Πρέπει να είμαστε ευγενικοί και να κάνουμε διάλογο.

Ήταν περίπλοκο και δύσκολο να το εξηγήσεις. Μία από τις αγγλικές ομάδες δεν ενδιαφερόταν και τόσο πολύ, μετά άρχισε να συμβαίνει το ίδιο και με τις υπόλοιπες. Έχουμε υπογράψει δεσμευτικά συμβόλαια, δεν γίνεται να φύγεις τόσο απλά.

Η Μίλαν και η Γιουβέντους δεν έχουν φύγει ακόμα. Είμαστε όλοι μαζί, και η Μπαρτσελόνα. Αν ρωτήσετε τους ανθρώπους της Μπάρτσα τι θέλουν, Champions League ή Super League, θα απαντήσουν κατά 99% το δεύτερο.

Θέλουμε αγώνες που θα έχουν ενδιαφέρον, το 40% των νέων δεν βλέπουν πια ποδόσφαιρο και πρέπει να τους προσελκύσουμε με ενδιαφέροντα ματς.

Θα ήθελα να είναι και η Μπάγερν με την Παρί Σεν Ζερμέν μαζί μας αλλά δεν είναι στους δώδεκα.

Δουλεύουμε για να σώσουμε το ποδόσφαιρο. Και αν δεν δούλεψε αυτό το πλάνο, κάποια στιγμή θα υπάρξει κάποιο άλλο. Υπήρξε μία χειραγωγημένη καμπάνια ότι θέλαμε να καταργήσουμε τα εθνικά πρωταθλήματα, ότι θα… καταργούσαμε το ποδόσφαιρο.

Αυτοί που κινητοποίησαν τους οπαδούς της Τσέλσι, ήταν εκείνοι που έφεραν και τις μπλούζες με τα συνθήματα στην Κάντιθ. Δεν είναι φυσιολογικό.

Εννοείται πως το ποδόσφαιρο ανήκει στους οπαδούς. Αυτούς σκεφτόμαστε, αυτοί είναι που μας φέρνουν έσοδα.
Οι μεγάλες μεταγραφές δεν θα υπάρχουν δίχως την ESL. Ούτε για τη Ρεάλ, ούτε για κανέναν. Είναι αδύνατον αν δεν ρέει το χρήμα. Αν δεν πουλάς πλέον, θα έχεις πρόβλημα.

Θέλω να υπάρχει διαφάνεια στο ποδόσφαιρο, στο ΝΒΑ ξέρουν όλοι πόσα παίρνει ο καθένας. Πρέπει να γίνει και στο ποδόσφαιρο αυτό. Δεν είδα τη FIFA και την UEFA να χαμηλώνει τους μισθούς, ωστόσο δεν υπήρξε κριτική.

Πώς να μην θέλω να συνεχίσει ο Ράμος, τον αγαπώ σαν γιο μου. Αυτήν την χρονιά είχαμε 300 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα έσοδα, ανάλογα λοιπόν με την κατάσταση. Πρέπει να φύγουν παίκτες, να γίνουν πράγματα».

(sportfm- φωτο: photo screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί