ΑΕΚ: Πρώτα φεύγουν, μετά έρχονται

Το ρόστερ της ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση. Πρωταρχικός στόχος του Ίλια Ίβιτς είναι η απόκτηση ενός στόπερ και έπειτα η καλύτερη δυνατή προσθήκη στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά και του αριστερού εξτρέμ. Ωστόσο, η δουλειά του Σέρβου δεν είναι εύκολη με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν εξαιτίας του κακού σχεδιασμού το καλοκαίρι.

Η Ένωση αστόχησε στην επιλογή προπονητή (Μιγκέλ Καρντόσο), δαπανώντας αρκετά χρήματα για να τον πάρει, πλήρωσε για μεταγραφές οι οποίες μέχρι στιγμής δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα και φυσικά έχασε ένα ικανοποιητικό μπάτζετ από την αποτυχία της ομάδας να βγει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τι σημαίνει αυτό; Πώς ο Ίβιτς κινείται στην αγορά με δυσκολία ως προς το οικονομικό κομμάτι. Δείτε την περίπτωση του Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής δούλεψε το θέμα του Σουηδού, αλλά στο τέλος της ημέρας φαίνεται πως εμφανίζεται στο προσκήνιο η Τζένοα, η οποία σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα έχει μπει στο κόλπο της απόκτησης του Τάνκοβιτς με αρκετά χρήματα τόσο για το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, όσο και για την Χάμαρμπι.

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι η ΑΕΚ πρέπει να δώσει για να πάρει. Δεν αποκλείεται βάσει των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί η Ένωση να προχωρήσει σε ξεφόρτωμα συμβολαίων όπως έγινε με τον Ερίκ Μοράν. Ο Ισπανός θα πάρει κάποια χρήματα για να φύγει όμως οι κιτρινόμαυροι παράλληλα γλύτωσαν ένα ποσό από τα υπολειπόμενα χρόνια του συμβολαίου του (έπαιρνε κοντά στις 300.000 ευρώ και ήταν δεμένος με την ομάδα έως το 2021).

αΠΌ sPORT24, φωτο EUROKINISSI