ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1: Τιμωρία της Ένωσης στο 89’ – Τα καλύτερα στιγμιότυπα (Upd)

Ο Μουργκ, που είχε μπει αλλαγή στο 81’, έγραψε με κεφαλιά το τελικό σκορ, «τιμωρώντας» την Ένωση για τον υπερσυντηρητικό στυλ παιχνιδιού της.

Μια τελική, ένα γκολ

Είναι γεγονός πως ο ΠΑΟΚ από την αρχή στόχευσε το αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ όπου έπαιζε ο 17χρονος Μιτάι στο ντεμπούτο του, δημιουργώντας υπεραριθμίες. Από εκεί ήρθε και η πρώτη ευκαιρία με το σουτ του Τσόλακ στο πρώτο δοκάρι να περνάει άουτ.

Η ομάδα του Φερέιρα κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και στο 13’ ο Μάτος είχε μια κεφαλιά που πέρασε άουτ, ενώ στο 15’ ο Τσόλακ από καλή θέση σούταρε στην αγκαλιά του Τσιντώτα. Η ΑΕΚ αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και άρα να απειλήσει.

Κόντρα στη ροή του ματς, η Ένωση στην πρώτη της φάση ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Λιβάγια βγάζει με το στήθος στον Τάνκοβιτς, ο Σουηδός κουβάλησε την μπάλα κι έβγαλε υπέροχη ασίστ στον Ανσαριφάρντ και ο Ιρανός με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 1-0.

Όμως, στο 25’ ο Τζόλης πήρε την κόντρα από τον Χνιντ και εκτέλεσε με τη μία, αλλά τελικά λόγω VAR δεν μέτρησε το γκολ, καθώς ο νεαρός φορ χρησιμοποίησε και το χέρι.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν στο τελευταίο τέταρτο, καθώς μπορεί να μην απείλησε, όμως δεν δέχτηκε άλλες φάσεις από τον ΠΑΟΚ με το 1-0 να παραμένει ως την ανάπαυλα.

Δεν κράτησε η ΑΕΚ

Ο Καρέρα στο β’ μέρος έβαλε τον Έλντερ Λόπες στη θέση του άπειρου Μιτάι, με τον ΠΑΟΚ να επιτίθεται πλέον από αριστερά με τα ανεβάσματα του Γιαννούλη. Συνέχιζε να παίζει συντηρητικά η ΑΕΚ και να βρίσκεται όλη στο μισό γήπεδο, προσπαθώντας με μικρές αποστάσεις στις γραμμές της να κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή της.

Ο Φερέιρα έβαλε τον Νινούα αντί του Εσίτι, με τον Σβαμπ πλέον να παίζει πιο μπροστά, με τον Καρέρα να απαντά με την είσοδο των Ολιβέιρα και Αλμπάνη αντί των Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ.

Η ΑΕΚ οδηγούσε τον ΠΑΟΚ σε έναν αδιέξοδο τρόπο παιχνιδιού με γεμίσματα από τα πλάγια, έχοντας μια ανούσια κατοχή. Στο 68’ ο Φερέιρα έβαλε και τον Σφιντέρσκι στο πλάι του Τσόλακ, ενώ αντί του Μάτος μπήκε ο Ουαγκέ. Με τη σειρά του ο Καρέρα άλλαξε και τον Παουλίνιο με τον Βασιλαντωνόπουλο.

Ο Αλμπάνης στο 73’ έκοψε στον Ολιβέιρα από αριστερά που ήταν φάτσα με το 2-0, όμως ο Ζίβκοβιτς επενέβη έγκαιρα. Η Ένωση κρατούσε εύκολα το 1-0, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν μπλοκαρισμένος για τα καλά. Ο Πορτογάλος έριξε τα τελευταία του χαρτιά στο 80’ με τους Μουργκ και Μπίσεσβαρ να παίρνουν τις θέσεις των Μιχαηλίδη και Ζίβκοβιτς, ενώ στην ΑΕΚ μπήκε ο Σαμπανάτζοβιτς αντί του τραυματία Αλμπάνη.

Οι τρεις από τις πέντε αλλαγές του ΠΑΟΚ «καθάρισαν» τελικά. Στο 89’ ο Μπίσεσβαρ έκανε τη σέντρα, ο Σβιντέρσκι έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Μουργκ τη δεύτερη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο Πολωνός θα μπορούσε να κάνει το «colpo grosso» στο 90+6΄με τον Τσιντώτα να τον νικάει στο τετ-α-τετ.

(sputniknews – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί