9+1 συμβουλές για καλύτερο ύπνο στον καύσωνα

Το παρατεταμένο κύμα καύσωνα των ημερών κάνει την χαλάρωση ακόμα πιο δύσκολη, καθώς η ιδανική θερμοκρασία δωματίου για ποιοτικό ύπνο θυμίζει περισσότερο σκηνικό μέσα στην έρημο Σαχάρα και λιγότερό το σπίτι σας.

Ο ύπνος σας από την ζέστη έχει μειωθεί και η κούραση έχει αυξηθεί. Ιδρώνετε, γυρίζετε στο κρεβάτι, ξαναιδρώνετε και η κατάληξη είναι μία, αυπνία.

Συμβουλές για καλύτερο ύπνο στον καύσωνα

Τοποθετήστε μια κρύα πετσέτα (ή παγάκια σε μια πλαστική σακούλα) στους καρπούς και τον λαιμό. Θα εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε πόσο εύκολα μειώνεται η θερμοκρασία του σώματος.

Μην αφήνετε τα παράθυρα ανοιχτά περιμένοντας να μειωθεί η θερμοκρασία στο χώρο. Αυτό θα το πετύχετε κλείνοντας τα παράθυρα και τις κουρτίνες.

Τα άκρα μας ρυθμίζουν την θερμοκρασία του σώματος. Πριν πέσετε για ύπνο μπορείτε να δοκιμάσετε να μουλιάσετε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με νερό.

Οι ανεμιστήρες συνήθως κάνουν θόρυβο και αυτό σας εμποδίζει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε σωστά.

Ένα ακόμα τρικ, σύμφωνα με τον Neil Robinson, γνωστός ως ο επικεφαλής ύπνου στο Sealy στην Βρετανία, είναι να τοποθετήσετε τις μαξιλαροθήκες σας στο ψυγείο για 10′ πριν πέσετε για ύπνο.

Επενδύστε σε λευκά είδη από ποιοτικά υφάσματα όπως το βαμβάκι και το λινό. Με αυτό τον τρόπο το σώμα αναπνέει και σας βοηθά να παραμείνετε δροσεροί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το ίδιο ισχύει και για τις πυτζάμες σας. Επιλέξτε βαμβακερές ή μεταξωτές.

Κάντε ένα κρύο ντους πριν πέσετε για ύπνο, ώστε να μειωθεί η θερμοκρασία του σώματος. Αν νιώθετε πως δεν αντέχετε το κρύο νερό, τότε δοκιμάστε το χλιαρό.

Μην πίνετε αλκοόλ, καθώς αφυδατώνει το σώμα. Μπορείτε σίγουρα να πιείτε νερό πριν πέσετε για ύπνο, αλλά όχι πολύ μεγάλη ποσότητα για να μην χρειαστεί να σηκωθείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αποφύγετε την πρωτεΐνη που ανεβάζει το μεταβολικό ρυθμό, με αποτέλεσμα το σώμα να υπερθερμαίνεται.

Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος και σας δυσκολεύει να κοιμηθείτε.

(healthstories – freepik photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί