Μία από αυτή διήρκεσε 14 λεπτά και προκάλεσε παρεμβολές μετάδοσης ραδιοκυμάτων. Πιο ισχυρές εκρήξεις ενδέχεται να σημειωθούν την Δευτέρα και την Τρίτη.
Όπως μεταδίδεται στην Ρωσία:
Την Κυριακή υπήρξαν τρεις μετρήσιμες εκλάμψεις μεσαίου μεγέθους στον ήλιο, μία από τις οποίες διέκοψε ακόμη και τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις στην Γη. Αυτό ανέφερε το Ρωσικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής, που πήρε το όνομά του από τον ακαδημαϊκό και γεωφυσικό Yevgeny Fyodorov.
Το RIA Novosti παραθέτει μια αναφορά:
“Στις 11:26 ώρα Μόσχας, μια έκρηξη [μεγέθους] M1.1 με διάρκεια 14 λεπτών καταγράφηκε στην ομάδα σημείων 3372 (N21E30). Η έκρηξη συνοδεύτηκε από παρεμβολές σε ραδιόφωνο βραχέων κυμάτων .”
Στις 18:08 και στις 20:46 ώρα Μόσχας σημειώθηκαν δύο ακόμη εκρήξεις μεγέθους M1,8 και M4,0 (4μW/m²) αντίστοιχα..
Όπως μεταδίδεται αυτές τις μέρες είναι πιθανό να συμβούν εκλάμψεις κατηγορίας Χ, συμπεριλαμβανομένων των εκλάμψεων πρωτονίων! Οι εκρήξεις της κατηγορίας Χ είναι οι μεγαλύτερες εκρήξεις στο ηλιακό σύστημα. Αναμένεται επίσης επιδείνωση των συνθηκών διάδοσης των ραδιοκυμάτων στην ατμόσφαιρα της γης.
Οι εκλάμψεις στον Ήλιο μπορούν να προκαλέσουν γεωμαγνητικές καταιγίδες στη Γη, οι οποίες με τη σειρά τους διακόπτουν τα ηλεκτρικά δίκτυα και επηρεάζουν τις μεταναστευτικές διαδρομές για τα πουλιά και άλλα ζώα. Ως αποτέλεσμα, οι ισχυρές ηλιακές καταιγίδες προκαλούν διακοπές στις επικοινωνίες βραχέων κυμάτων και στα συστήματα πλοήγησης και διακυμάνσεις της τάσης ή διακοπές ρεύματος στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας.
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπόθεση Έπσταϊν: Οι πρώτες δηλώσεις του βασιλικά Καρόλου μετά τη σύλληψη του αδερφού του, Άντριου
- Δωρεάν CRM για λογιστές και φοροτεχνικούς, μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
- Μεντβέντεφ για Ζελένσκι: «Όσο η πράσινη μύγα είναι πρόεδρος η Ουκρανία θα μικραίνει»
- Κώδωνας κινδύνου από τους Ελεγκτές Εν. Κυκλοφορίας – Με ένα μόνο ραντάρ λειτουργεί πλέον η Προσέγγιση Αθηνών
- Γεωργιάδης για την ένταση στο Κρατικό Νίκαιας: «Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα»
- Στρατηγική συνεργασία RSM Ελλάδος και DGTAL για την υποστήριξη επιχειρήσεων στην υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης
- Ο ΟΗΕ ελπίζει τώρα στην «έκρηξη» γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη για να βρει χρηματοδοτικά κεφάλαια
- Ν. Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του – Ήρθε η ώρα της προόδου στη χώρα»
- Μιχαηλίδου για παράτυπες επιδοτήσεις: «Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ των πολιτών»
- M. Θεμιστοκλέους: 250 νέα ασθενοφόρα στον στόλο του ΕΚΑΒ- Προχωρούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη διασωστών









