Τα McDonald’s θα χρησιμοποιούν τεχνολογία AI

Την Δευτέρα, ο γίγαντας στο χώρο του fast food, McDonald's, ανακοίνωσε ότι αποκτά την τεχνολογική Startup Dynamic Yield προκειμένου να δημιουργήσει ένα μενού το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με παράγοντες όπως ο καιρός, τα δημοφιλή στοιχεία των μενού και όσα έχετε ήδη παραγγείλει.

Σύμφωνα με άτομα που ενεπλάκησαν με τη συμφωνία, οι οποίοι μίλησαν στην Wall Street Journal, η McDonald’s προσέφερε περισσότερα από 300 εκατ. δολάρια για την εξαγορά της Startup Dynamic Yield.

«Η τεχνολογία αποτελεί κρίσιμο στοιχείο του σχεδίου μας για την ανάπτυξη της ταχύτητας, βελτιώνοντας την εμπειρία για τους πελάτες μας, παρέχοντας μεγαλύτερη ευκολία», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s, Στιβ Ίστερμπρουκ, σε μια δήλωση στην TechCrunch. «Με την εξαγορά αυτή διευρύνουμε τόσο την ικανότητά μας να ενισχύσουμε τον ρόλο που θα διαδραματίσει η τεχνολογία στο μέλλον όσο και την ταχύτητα με την οποία θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας να δημιουργήσουμε μία πιο εξατομικευμένη εμπειρία για τους πελάτες μας».

Η McDonald’s δοκίμασε τις δυνατότητες της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης της Dynamic Yield σε διάφορα εστιατόρια το 2018. Σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε εστιατόριο της McDonald’s στο Μαϊάμι της Φλόριδας, οι αλγόριθμοι χρησιμοποίησαν στοιχεία όπως ο καιρός, η ώρα της ημέρας, το ιστορικό πωλήσεων και ακόμη και πληροφορίες κυκλοφορίας για την προβολή πρόσθετων στοιχείων στους πελάτες που θα μπορούσαν να προσελκύσουν πρόσθετες αγορές.

«Όταν εξετάζετε τις απαντήσεις που παρέχει αυτή η μηχανή αποφάσεων, μπορεί να μην φαίνονται τόσο ξεκάθαρες, αλλά για τους πελάτες έχει νόημα. Δεν αφορά μόνο το άτομο, αλλά λαμβάνει επίσης πληροφορίες κατάρτισης από άλλους πελάτες», δήλωσε σε συνέντευξή του στην WIRED ο Ντάνιελ Χένρι, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της McDonald’s. «Θα γίνει μονάχα εξυπνότερο, όσο περισσότεροι πελάτες αλληλεπιδρούν μαζί του», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Χένρι, η τεχνολογία θα εφαρμοστεί σε 1.000 εστιατόρια στις ΗΠΑ κατά τους επόμενους τρεις μήνες. Τελικά, τα McDonald σχεδιάζουν να επεκτείνουν την εφαρμογή της τεχνολογίας και διεθνώς.

«Ξεκινήσαμε την Dynamic Yield πριν από επτά χρόνια με την προϋπόθεση ότι τα πελατοκεντρικά εμπορικά σήματα θα πρέπει να κάνουν την εξατομίκευση μια βασική δραστηριότητα», δήλωσε ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Dynamic Yield, Λιάκ Αγκμόν, σε μια δήλωση στην TechCrunch. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συμμετέχουμε σε μία παγκοσμίως γνωστή εταιρεία όπως h McDonald’s και είμαστε ενθουσιασμένοι που καινοτομούμε με τρόπους που έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων».

Η Dynamic Yield, η οποία διατηρεί γραφεία στο Τελ Αβίβ και τη Νέα Υόρκη, θα συνεχίσει να εξυπηρετεί άλλους πελάτες ως ανεξάρτητη εταιρεία ακόμη και υπό την κυριότητα της McDonald’s, σύμφωνα με πολλές εκθέσεις.

Από Sputnik, ΦΩΤΟ: pexels.com

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •