• Αρχική
  • Άρθρα
  • Καινοτομία ή ο απόλυτος δούρειος ίππος; Ολόγραμμα anime στοχεύει να κατακτήσει τα ιαπωνικά νοικοκυριά – ΒΙΝΤΕΟ

Καινοτομία ή ο απόλυτος δούρειος ίππος; Ολόγραμμα anime στοχεύει να κατακτήσει τα ιαπωνικά νοικοκυριά – ΒΙΝΤΕΟ

Εταιρεία στην Ιαπωνία ανέπτυξε και κυκλοφόρησε μια συσκευή τύπου Alexa που λειτουργεί ως προσωπικός βοηθός με τη μορφή ολογράμματος ενός anime κοριτσιού σε φυσικό μέγεθος ανθρώπου.


Το “ρομπότ” που έχει μέγεθος ανθρώπου αναπτύχθηκε για εμπορική χρήση αφού η μικρογραφία του που είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα έγινε δημοφιλής στα Ιαπωνικά νοικοκυριά.

Η Gatebox Inc, η εταιρεία που κυκλοφόρησε τους εικονικούς βοηθούς, έχει όραμα να συνυπάρχουν το πραγματικό με το φανταστικό και να ενσωματώνεται απρόσκοπτα στην καθημερινή ζωή.

Η κάψουλα με το ολόγραμμα, που φτάνει το ύψος των 2 μέτρων, χρησιμοποιεί κάμερες και αισθητήρες και αλληλοεπιδρά με το κοινό για να “δημιουργήσει μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα”, δήλωσε ο Μινόρι Τακέσι, Διευθύνων Σύμβουλος της Gatebox.

Ο χαρακτήρας έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλής και θεωρείται ως μια καινοτόμος εξέλιξη στο Ιαπωνική εμπόριο. «Σήμερα, λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού, υπάρχουν ολοένα και λιγότερες ευκαιρίες για τους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και το ίδιο συμβαίνει και με την εξέλιξη της τεχνολογίας όπως στα μη επανδρωμένα καταστήματα», σημειώνει ο Τακέσι.

Δείτε το σχετικό βίντεο του sputnik: